Evian Championship//

Borge spiller for karrierebeste etter ny strålende runde

Etter en tøff annenrunde, har Norges beste kvinnelige golfer brukt den franske «moving day» til å avansere tilbake innenfor topp ti i majorturneringen Evian championship.

Celine Borge leverte en solid tredjerunde på «moving day» i Frankrike.
Publisert Sist oppdatert

Etter torsdagens imponerende åpningsrunde på 67 slag (-5) i Evian championship, var det tøffere forhold som møtte Celine Borge og verdens beste golfspillere i det som er årets fjerde majorturnering.

Borge, som holdt stand lenge, startet på hull ti, og frem til sitt trettende hull for dagen (hull 4), var Tønsberg-jenta fortsatt ett slag under par for dagen. Deretter fulgte fire bogeyer på rappen, før 24-åringen avsluttet strålende med to birdier på de tre siste hullene.

Deretter +1 for dagen, og -3 totalt.

Avanserte på moving day

På lørdagens moving day var det nok en gang hull 3 og 5 som skapte problemer for Borge. Faktisk har nordmannen gjort bogey på hull 5 på samtlige tre dager til nå i turneringen. Men nok en gang viste Borge imponerende mental styrke, og snudde den negative trenden.

Celine Borge ligger på 9.-plass før siste runde.

Birdier på 9, 11, 15 og 18 sørget for avansement på ledertavlen, og opp til 9.-plass før siste dag med en score på -4 totalt. Avstanden opp til lederen, navnesøster Celine Boutier (-11) er sju slag.

Skulle Borge beholde eller bedre plasseringen etter tre runder, vil det være karrierens beste plassering, både hva gjelder PGA-touren og majorturneringer (om man ser bort fra 3.-plassen i sist ukes parturnering på LPGA-touren).

Søndag spiller Borge sammen med skotske Gemma Dryburgh. Duoen slår ut klokken 11.35 lokalt tid. Turneringen sendes på Viaplay.

«Tutta» har vunnet før

Borge er inne i sin debutsesong på LPGA-touren etter opprykket i 2022. Hun har så langt inn spilt inn 246,271 dollar, og og kommer rett fra en 3.-plass i parturneringen Dow Great Lakes Bay invitational. Hennes beste individuelle resultat på LPGA-touren er 14.-plassen i debuten i mars.

Turneringen i Frankrike er den tredje majorturneringen hun spiller, og det er faktisk bare U.S. Open hun ikke har kvalifisert seg til denne sesongen. I PGA championship endte hun til slutt på 39.-plass etter å ha kjempet i toppen lenge. Årets siste major, British open, spilles 10. til 13. august.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS