AT&T PEBBLE BEACH PRO-AM//

Klar for fest i Phoenix: – Pilene peker riktig vei

Justin Rose ble for god for Viktor Hovland på Pebble Beach. Men Eurosport-ekspert Marius Thorp ser positive tendenser i nordmannens spill før folkefesten i Arizona denne uka.

Viktor Hovland i aksjon på Pebble Beach mandag. Han klarte aldri å melde seg helt på i seierskampen.
Viktor Hovland i aksjon på Pebble Beach mandag. Han klarte aldri å melde seg helt på i seierskampen.
Publisert Sist oppdatert

– Med tanke på turneringene som kommer, synes jeg dette var en oppløftende uke. Den burde gi Viktor masse positivitet og selvtillit, sier Marius Thorp i Eurosport.

Etter tre gode runder på og rundt Pebble Beach i helgen, hadde Viktor Hovland mulighet til å klatre enda nærmere toppen på den utsatte fjerderunden mandag. Men sluttspurten uteble denne gangen, og dermed endte 25-åringen på 13. plass etter en sisterunde på -1 og ti under par totalt.

Eurosport-ekspert, Hovland-kompis og tidligere golfproff Marius Thorp er optimist med tanke på det som skal skje senere i uka.

En meget god uke

– Med bakgrunn i denne uka, forventer jeg at pilen fortsetter å peke riktig vei. Etter tre ukers pause var dette en meget god uke, som lover godt for fortsettelsen, sier Thorp.

Og fortsettelsen kommer raskt. For allerede torsdag smeller det i Phoenix. Waste Management Phoenix Open er ett av årets desiderte høydepunkt. Mye har skjedd på TPC Scottsdale siden turneringen ble arrangert der første gang i 1987.

20 millioner dollar ligger i potten. 136 av verdens beste spillere er klare. Og ølserveringen har trolig åpnet allerede.

Hovland benyttet iallfall vorspielet bra.

– En god uke med masse å bygge videre på. Han er i posisjon til å kjempe om seieren før sisterunden, men det var ikke helt skarpt nok. Han ga seg selv for få gode birdie-muligheter både i går og i dag, oppsummerer Thorp.

Rose vinner igjen

Til slutt var det Justin Rose som sto igjen som vinner av AT&T Pebble Beach Pro-Am. Engelskmannen vant med tre slag (-18) i det som ble hans første seier på PGA-touren på fire år.

– En utrolig uke fra start til slutt. Alt gikk min vei, sa Justin Rose etter triumfen.

Sammen med Viktor Hovland og Jordan Spieth var han ett av få stjernenavn på Pebble Beach. Den ærverdige pro-am turneringen har slitt med å tiltrekke seg de beste spillerne de siste åra, og startfeltet fikk ikke akkurat hjelp av kalenderen.

De neste ukene venter store turneringer på rekke og rad. Først WM Phoenix Open, deretter The Genesis Invitational, The Honda Classic, Arnold Palmer Invitational og The Players Championship.

Det er bare å belte seg fast i godstolen.

Her er resultatene fra Pebble Beach

Powered by Labrador CMS