KRITISERER MEDIA//

Koepkas trener langer ut: – Dere sa han var ferdig

Claude Harmon slår hardt tilbake mot alle som mente at LIV-spillerne bare gikk etter den største pengesekken.

Brooks Koepka (t.h.) og Claude Harmon kunne juble etter seieren i PGA Championship søndag. Nå tar treneren et kraftig oppgjør med media som kritiserte Koepkas valg om å hoppe over til LIV Golf.
Brooks Koepka (t.h.) og Claude Harmon kunne juble etter seieren i PGA Championship søndag. Nå tar treneren et kraftig oppgjør med media som kritiserte Koepkas valg om å hoppe over til LIV Golf.
Publisert Sist oppdatert

For de fleste er Claude Harmon mest kjent som «sønnen til Butch», den amerikanske trenerlegenden. Men Claude har for lengst gjort seg fortjent til sitt eget navn.

Søndag vant han sin åttende majortittel som golftrener – én med Ernie Els (The Open), to med Dustin Johnson (US Open og Masters) og nå fem med Brooks Koepka, som nedkjempet vår egen Viktor Hovland på oppløpssiden i PGA-mesterskapet.

Etter seieren på Oak Hill søndag tok Harmon bladet fra munnen.

Kritiserte media

– Dere var flere som omtalte LIV Golf som tullball. Dere mente at disse gutta var ferdige, at de tok pengene og ble ubetydelige. Men hvordan kunne dere tro at de ikke spiller for å vinne? At de plutselig ikke er gode lenger? Det er for meg en gåte, sier Harmon til Golfweek.

Han retter en pekefinger rett i øyet på journalistene som har forsvart PGA-tourens interesser og sin egen overbevisning.

Da den saudi-arabiske utbryterligaen kom på banen i fjor vår, ble den møtt med stor skepsis og liten forståelse verden over, også her i Norsk Golf. I hovedsak dreide debatten seg om moral og sportsvasking, men også om de store forhåndsbetalingene i LIV Golf. Og bruddet med det hellige prinsippet om at alle spillere må prestere for å få betalt.

I ettertid sparer ikke Claude Harmon noen. Heller ikke Tiger Woods, den største stjernen og tidligere elev av Harmons egen far.

– Tiger er fyren som fikk betalt alt på forhånd. Jeg vet, for jeg var der den gangen. Han fløy inn til sin første profesjonelle turnering med Nikes private jetfly, og han betalte ikke for det. Men LIV Golf fikk plutselig alt mot seg. Dere mente at det bare var et show, ingen av dere rapporterte fra det, ingen av dere kom på turneringene.

– Men jeg var der, og så hvordan Cameron Smith og Dustin Johnson spilte i fjor. Og hvordan Brooks fant ut av det på slutten av året. Det er golf på høyeste nivå. Det er bare dere som har latet som om det ikke er tilfelle, understreker Harmon.

Også Garcia klar

I ukene fram mot U.S. Open vil debatten blusse opp igjen. Med Koepkas triumf på Oak Hill og Smiths seier i The Open i fjor, sitter LIV-spillere plutselig på to av fire majortitler.

Siden LIV-turneringer fortsatt ikke kvalifiserer til verdensrankingpoeng har den ene LIV-spilleren etter den andre falt ut av topp-50. Bare 18 spillere fra LIV fikk plass i startfeltet i PGA Championship. Det medførte blant annet at Sergio Garcia mistet sin første major på 24 år.

Spanjolen brukte i stedet helgen til å spille seg til U.S. Open på den tradisjonelle måten. Med ni under par totalt ble han nummer fire i en kvalifiseringsturnering i Dallas og sikret seg plass i startfeltet på Los Angeles Country Club i juni.

– Det er mange spillere på PGA-touren som får mye skryt, som løftes mot himmelen som om de var verdens beste. Men flere av dem har ikke vunnet golfturneringer på evigheter. At en spiller som Will Zalatoris rangeres som nummer 10 i verden er bare å le av, og det har ingenting med ham som person å gjøre, sier Claude Harmon.

– Det er dere i media som har framstilt ham som Guds andre sønn. Og Brooks som en tulling.

Her er verdensrankingen

Powered by Labrador CMS