Kofstad falt ut av topp-10

Espen Kofstad fikk ikke helt den avslutningen på British Challenge som han ønsket seg. Til gjengjeld er europatour-kortet nå så godt som sikret.

Publisert

Bare to uker etter å ha tatt sin fjerde seier på Challenge Tour – og hans første på fem år – var Espen Kofstad med i seierskampen igjen i British Challenge på Belfry.

Med runder på 68, 67 og 69 slag lå Oslo-spilleren på femteplass (-12) før siste runde, seks slag bak teten.

Søndag avsluttet han med en runde på én under par (71), hans høyeste score for uken, og han falt dermed til delt 15.-plass, seks bak vinneren Leon Hugo fra Chile.

Kofstad avsluttet turneringen med tre bogeyer, to birdier, en eagle og tolv par. 15.-plassen var verdt cirka 32 000 kroner, som gjør at han faller fra 6.- til 7.-plass på Challenge Tour-rankingen. Med bare syv turneringer igjen av årets sesong er han i praksis allerede sikret topp-20-plasseringen som sikrer opprykk til europatouren i 2022.

Jarand Ekeland Arnøy var også med denne uken, men misset cuten.

Challenge Tour reiser nå videre til Tyskland og Big Green Egg German Challenge fra 9. til 12. september.

NB! Kristian Krogh Johannessen er i likhet med Kofstad også i rute til å kvalifisere seg til europatouren, men spilte ikke i England etter å ha skadet foten under en løpetur for en halvannen uke siden. Det er foreløpig uvisst når Krogh er tilbake igjen fra skaden.

Resultater

Powered by Labrador CMS