GENESIS SCOTTISH OPEN//

McIlroy: – Legger heller opp enn å spille for LIV

Etter en sterk åpning i Scottish Open, svarte Rory McIlroy på spørsmålet alle ville stille.

McIlroy takker Xander Schauffele for åpningsrunden i Genesis Scottish Open torsdag. Etterpå kommenterte han Senatets avsløringer for første gang.
Publisert

Mens spillere som Jordan Spieth, Xander Schauffele og Scottie Scheffler besvarte spørsmål om den sjokkerende kongresshøringen tidligere i uka, har Rory McIlroy valgt å fokusere på golfen – og fikk betalt for det da Genesis Scottish Open startet torsdag.

Nord-iren gikk førsterunden på The Renaissance Club seks under par, og ligger på delt andreplass etter første spilledag.

Og da scorekortet med 64 slag var levert, tok PGA-tourens mest taleføre spiller bladet endelig fra munnen.

Under kongresshøringen kom det fram at en rådgiver for Saudi-Arabias offentlige investeringsfond hadde foreslått at Rory McIlroy og Tiger Woods kunne eie og lede hver sitt LIV-lag – og delta i minst ti LIV-turneringer.

Da reporterne i North Berwick endelig fikk spørre nord-iren hva han synes om forslaget, kom svaret uten forbehold.

– Hvis LIV Golf var det siste stedet på jorda å spille golf, ville jeg heller lagt opp. Det er sånn jeg føler det, svarte McIlroy.

Forslaget, som umiddelbart skal ha blitt avslått av PGA-tourens forhandlere, ble kjent da en underkomité i Senatet offentliggjorde et 276-siders dokument som kastet lys over hvordan rammeavtalen mellom PGA Tour og PIF ble til.

McIlroy har lenge vært en kritiker av LIV Golf, og har gjentatte ganger forsvart PGA-touren i kampen mot den saudi-støttede ligaen.

– Jeg hater fremdeles LIV. Jeg håper den forsvinner, sa han under RBC Canadian Open. – Og det er vanskelig å ikke føle meg som et offerlam.

Powered by Labrador CMS