Teegate//

McIlroy om Reed: – Jeg lever i virkeligheten

Igjen er det dårlig stemning mellom PGA-stjernene og LIV-spillere. Denne gangen er det Rory McIlroy og Patrick Reed som skaper kontroversene - på grunn av en kald skulder og en pegg.

Rory McIlroy svarte onsdag på flere spørsmål om hendelsen som nå har blitt døpt «TeeGate».
Rory McIlroy svarte onsdag på flere spørsmål om hendelsen som nå har blitt døpt «TeeGate».
Publisert

Det virker som at det alltid blir noen kontroverser når spillere fra hver sin side av PGA/LIV-skillet møtes. Denne gangen er det verdensener Rory McIlroy og amerikaneren Patrick Reed som har havnet i klinsj.

Under oppvarmingen før tirsdagens innspillsrunde forsøkte Reed å gå opp til nordiren for å gi han et håndtrykk og si godt nyttår. Det ble ikke godt mottatt av McIlroy som heller valgte å ignorere amerikaneren.

Som motsvar «kastet» Reed en pegg i McIlroys retning - derav navnet «Teegate».

Se hendelsen her:

Bakgrunnen for hendelsen er at hovedpersonene i øyeblikket står i hver sin leir av en rettssak mellom Reed og PGA-touren, samt diverse mediehus, som han føler seg svertet av. I forbindelse med denne saken fikk McIlroy en stevning (en skriftlig innkallelse av en person til en domstol i en rettssak, journ. anm.) levert på døren - på juleaften.

– Hvis du prøver å ha det hyggelig med familien din, og noen dukker opp på dørstokken din og leverer en stevning på den dagen, kommer du ikke til å ta det så godt i mot, utdypet McIlroy på spørsmål om «teegate» i etterkant.

– Jeg lever i virkeligheten, jeg vet ikke hvor han gjør. Hvis jeg var i hans sko, ville jeg ikke forventet et hei eller et håndtrykk etter den hendelsen, la han til.

Det tok ikke lang tid før Patrick Reed fikk tilgang på en mikrofon og fortalte sin side av historien.

– Han så meg, og han bestemte seg for ikke å reagere. Det er synd fordi vi alltid har hatt et godt forhold. Men det er en av de tingene, hvis du skal oppføre deg som et umodent lite barn, kan du like gjerne bli behandlet som et, sa han ifølge Golf Channel.

Trender på Twitter

Den relativt udramatiske uenigheten har derimot fått vind i seilene på Twitter. Diverse bilder, meninger og humoristiske varianter av hendelsen har kommet frem de siste timene under emneknaggen #teegate.

Max Homa, PGA-tourens uoffisielle Twitterkonge, og Collin Morikawa hang seg også med på moroa.

De to stiller til start i Dubai Desert Classic, hvor Viktor Hovland vant i fjor, som er en av DP World Tours største turneringer.

PS: Espen Kofstad er eneste norske representant i feltet, men får ikke startet i dag ettersom hele turneringen ble utsatt på grunn av regnvær i morgentimene.

Powered by Labrador CMS