Next Golf Tour//

Michelle tjente kr 27 000,- med ett slag på simulator

I den nye simulatortouren Next Golf Tour er det flere enn bare turneringsvinnerne som får en del av pengesekken. Det fikk proffspiller Michelle Forsland (26) merke den siste uken. 

Spillere som Michelle Forsland har nå flere inntjeningsmuligheter enn ute på turnering.
Spillere som Michelle Forsland har nå flere inntjeningsmuligheter enn ute på turnering.
Publisert Sist oppdatert

Når vinteren kommer forsvinner mange inntjeningsmåter for nordiske proffspillere. De nasjonale tourene går i dvale og å spille utenlands er både tidkrevende og dyrt. Derfor trekker mange av dem inn i simulatorsentrene i sine nærmiljø for å spille og trene golf i vintermånedene. 

Nå har de muligheten til å tjene penger i simulatorene også. 

For noen uker siden startet sesong to av Trackmans av Next Golf Tour, en profesjonell serie for menn og kvinner som spilles på simulatorer verden over. Da den innovative touren debuterte i fjor deltok 994 spillere fra 41 land om en samlet premiepott på 876 100 dollar, nærmere 10 millioner norske kroner. 

Sammenlagtvinneren satt igjen med over 700 000 kroner. Åtte spillere tjente mer enn 200 000, og 45 spillere fikk minst 50 000. I år er premiesummene enda høyere. 

I helgen ble første runde av sesong to ferdig, og selv om det var nordmennene Casper B. Kennedy (Tjøme GK, 13. plass), Kristoffer Reitan (Oslo GK, 23. plass) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK, 23. plass) som kom høyest på ledertavlen av de norske, var det en annen person som tok med seg størst premiesum. 

Det var det nemlig Michelle Forsland (Oppegård GK) som gjorde. 

Hun ble kåret til «Queen of Marco Simone» da hun hadde den lengste driven av samtlige kvinner på 296 yards (270 meter). Med det slaget tok hun med seg 2 500 dollar (drøye 27 000 kroner). 

– Det var kult! Jeg har jobbet godt på gymmen dette året med øvelser som skal være bra for golfen, og det er gøy å se resultater av det nå ved økt svinghastighet, sier Forsland til Norsk Golf. 

Generelt synes hun Next Golf Tour er et godt initiativ, spesielt med tanke på at det ikke er så mange andre alternativer på denne årstiden. 

– Det er fin måte å kjenne på litt press og nerver utenfor sesongen. Og gjør man det bra er det en fin måte å finansiere resten av satsingen. Da kan man forhåpentligvis ha litt lavere skuldre når sesongen begynner igjen, utdyper hun. 

For øyeblikket er Oppegård-proffen i Marokko for å spille Q-School til neste års Ladies European Tour, sammen en håndfull andre nordmenn.

– I dag er første treningsdag her nede, så det blir spennende å se banen, sier 26-åringen. 

Pengedryss på Reitan og Settemsdal

Det var ikke bare Forsland som utmerket seg i Next Golf Tours sidekonkurranser den siste uken. I tillegg til longest drive, kåres det også vinnere i kategorier som «Flest Greens in Regulation», «Lengst birdiestreak» og «Closest to Pin». 

Settemsdal hadde tredje lengst birdiestreak med fem på rad, mens Reitan traff 17 av 18 greener. Dermed vant de henholdsvis 1 800 kroner og 900 kroner i sidekonkurransene. 

Tilsammen var det 907 golfere fra titalls land som spilte den første runden av årets Trackman-tour. Neste runde slås i gang allerede på fredag (8. desember) på Medinah Country Club i «Illinois».

Her er resultatene fra første runde

Powered by Labrador CMS