VIKTOR HOVLAND//

Nedtur for frustrert Hovland, som likevel var best på én ting

Viktor Hovland er ute av seierskampen i Travelers championship. Lørdag falt nordmannen fra 10.-plass til 33.-plass.

Viktor Hovland leverte en lørdagsrunde på par.
Publisert Sist oppdatert

Med en god tredjerunde, var det lov å håpe på at nordmannen kunne avansere ytterligere på ledertavlen i storturneringen i Connecticut etter fredagens superrunde.

Slik gikk det ikke, og tv-bildene viste en til tider frustrert 25-åring som fikk en særdeles dårlig start på runden.

Bogey på to av de fire første hullene var neppe den starten Hovland så for seg. Samtidig gjorde mange av motspillerne birdier på rekke og rad.

Birdierace

To birdier etter runding hjalp noe, men på en særdeles birdievennlig bane, var birdie nesten mer normalen enn unntaket.

I hvert fall for de aller beste. Amerikanske Patrick Cantlay gjorde birdie på halvparten av hullene, og signerte for en 61-runde. Landsmannen Rickie Fowler leverte ett slag bedre etter åtte birdier og én eagle (60 slag).

Viktor Hovland falt fra 10.-plass til 33.-plass på lørdag, og er ute av seierskampen.

Sammen avanserte de to 58 plasser på ledertavlen og er faktisk i seierskampen før siste dag. Justin Thomas, som også stod for ni birdier, og Scottie Scheffler tok også voldsomme steg oppover ledertavlen, og viste hvordan det kunne gjøres.

Om Hovland fikk med seg dette, er uklart, men selv om Hovland avsluttet bedre enn han startet, ble det ingen runde å skrive hjem om. Birdier på hull 13 og 16 sørget til slutt for en runde på par (70 slag), men det var altså ti slag dårligere enn nevnte Fowler.

Best på én ting

Det var først og fremst rundt greenene at Hovland havnet i trøbbel. For selv om det ble en runde på par til slutt, viser statistikken fra pgatour.com at ingen var bedre enn Hovland på utslagene (traff blant annet 12 av 14 fairwayer, og slo tredje lengst), men ser man på nærspillet tapte nordmannen terreng til feltet.

Dermed ligger Hovland (-8) på 33.-plass før siste runde. Avstanden opp til lederen, Keegan Bradley (-21) er hele tretten slag.

Søndag slår Hovland ut klokken 16.45, norsk tid. Han skal spille sammen med amerikaneren Sahith Theegala.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS