European Young Masters//

Nedtur på siste dag for Team Norway

Denne uken deltar fire spillere fra Team Norway i det uoffisielle europamesterskapet for spillere under 16 år.

Henriette Spilling Gjelten (til høyre) og Hedevig Braastad-Huth representerer Norge.
Publisert Sist oppdatert

Turneringen som spilles i Slovakia regnes som et uoffisielt europamesterskap for spillere under 16 år, og det konkurreres både individuelt og i lag.

I tillegg til at spillerne konkurrerer individuelt, teller de tre beste rundene fra hver nasjons fire spillere hver dag i lagturneringen.

Det norske laget åpnet godt, og etter første dag lå det norske laget på 5.-plass. I løpet av fredag trygget det norske laget bestående av Sander Vallestad, Marcus Audun Goosen, Hedevig Braastad-Huth og Henriette Spilling Gjelten plasseringen. Underveis i andrerunden lå nordmennene helt oppe på 2.-plass før det ble tøffere på slutten. Gjelten lå dessuten helt oppe på 2.-plass i den individuelle konkurransen før siste dag.

Det norske laget endte til slutt på en 13.-plass.

Nedtur på siste dag

Starten i betraktning, ble siste spilledag (lørdag) i så måte en skuffelse. Som lag falt laget åtte plasser, fra 5.- til 13.-plass.

– Spillerne gjorde det de skulle, men spillet klaffet ikke like godt som på dag én. Med de små marginene det er i golf, vil det alltid være svingninger i scoren, men det blir kanskje ekstra tydelig når vi presterte så godt som vi gjorde på de to første dagene, sier sier Team Norway-trener Emilie Kvamme til Norsk Golf.

Gjelten ble beste nordmann individuelt med en 7.-plass, etter en 77-runde på siste dag. Goosen og Vallestad snuste også lenge på en topp 10-plassering, men duoen falt akkurat utenfor topp 20 med henholdsvis to og ett slags margin.

– Spillerne skal være fornøyd med det de har levert denne uken. Det er et ekstremt bra startfelt og det er første gang at de representerer Norge i en så stor internasjonal turnering. Samtlige av spillerne trekker frem «læring og gøy» som hovedpunkter fra uken. Alt i alt har vi trenere og og spillere hatt en topp uke i Slovakia, bestående av mye mye god golf, bra bane, lange dager, mye vær og masse gøy som lag, sier Kvamme.

Sander Vallestad og Henriette Spilling Gjelten varmer opp før runde tre.

Ben Bolton (ENG) og Natalia Aparicio (ITA) vant sine respektive klasser, mens Frankrike vant lagkonkurransen der tre av de fire individuelle rundene fra hver dag teller.

Medaljekamp

Etter første dag lå det norske laget på 5.-plass, og på dag to leverte de fire nordmennene mer av det samme.

– Spillerne har fokusert godt på riktige ting gjennom hele turneringen, og etter min mening ser det fortsatt veldig bra ut. Det blir lange dager, så fokusert vårt er å få nok restitusjon i form av godt med hvile og nok mat, samt at vi i etterkant av hver runde evaluerer for å se om vi kan gjøre noe annet dagen etterpå. Uavhengig av sluttresultat - rent scoremessig - sitter de igjen med god erfaring fra en internasjonal turnering som de kan ta med seg hjem, sa Kvamme etter andre spilledag.

Og det var spesielt én av nordmennene som imponerte: Henriette Spilling Gjelten ligger på delt 2.-plass før siste runde etter runder på 71 og 69 slag (-6 totalt).

Hedevig Braastad-Huth slår seg ut av bunkeren.

Snuste på teten

Etter at guttespillerne Sander Vallestad og Marcus Audun fikk en kanonstart på sin andrerunde, lå Norge helt oppe på andreplass, og snuste til og med på førsteplassen. Dessverre greide ikke Goosen og Vallestad å holde birdiekjøret oppe, og måtte tåle noen tapte slag utover fredag ettermiddag.

- Er det utfordrende for spillerne å konkurrere som lag i tillegg til individuelt på vanlig måte?

– Jeg tror heller det er annerledes enn utfordrende, da de primært er vant til å konkurrere alene. Vi har brukt tid i forkant på å snakke sammen som lag, satt felles mål og felles «guidelines», og vi har definitivt lykkes i å skape lagfølelse. Det hjelper at spillerne kjenner hverandre godt fra før, og blir genuint glade på hverandres vegne, og er flinke til å støtte hverandre. Så det mestrer de på en god måte, sier Kvamme.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS