Full Swing sesong 2//

Netflix-serien er tilbake – dette får du se fra innsiden

Ufiltrerte kommentarer, kampen bak kulissene og det evige jaget. I sesong to av den populære Full Swing-serien får man litt av alt. Pluss tre episoder om Ryder Cup. 

Rory McIlroys (t.v.) nye rolle i golfen og Europas Ryder Cup-suksess er to nøkkelpoenger i sesong to av Netflix-serien Full Swing.
Publisert Sist oppdatert

Da nyheten om at Netflix skulle bygge videre på suksessen fra Formel 1-serien «Drive to Survive» for to år siden var det flere som umiddelbart begynte å glede seg. 

Ideen om å få et innblikk i livene til stjerner som Rory McIlroy, Justin Thomas og Jordan Spieth når de ikke er ute på banen og konkurrere om major-seire, var spennende. Det finnes ikke eksakte tall på hvor mange som satte seg i godstolen da «Full Swing» først ankom TV-skjermene, men det var nok.

Den første sesongen ble en såpass stor suksess at en ny sesong fikk grønt lys bare noen uker etter premieren. 

Onsdag denne uken kom den nye sesongen. 

Striden i proffgolfen

I årets sesong fortsetter historien med en av de største hendelsene som har skjedd i proffgolfens historie; borgerkrigen mellom PGA Tour og LIV Golf. 

Spillerne som har hovedrollen i den første episoden er Rory McIlroy og Brooks Koepka. De representerer hver sin side i konflikten, men det gode forholdet dem i mellom kommer tydelig frem. 

Flere ganger i episoden, og forøvrig hele serien, er det øyeblikk man tenker «hvordan fikk kameraene tilgang der?». Som da regjerende PGA Championship-vinner Justin Thomas lirer av seg en frekk og humoristisk kommentar om LIV-avhopper Mito Pereira under middagen for tidligere vinnere av major-turneringen. 

Den tilgangen og innsikten er gledelig gjentakende gjennom hele sesongen. 

Europas storseier

Av sesongens åtte episoder handler de to første av dem om PGA vs. LIV, og i de tre neste blir man bedre kjent med fjorårs-hiten Joel Dahmen, stjerneskuddet Tom Kim og Fitzpatrick-brødrene Matt og Alex

Høydepunktet kommer dog i de tre siste episodene, hvor alle utelukkende handler om Ryder Cup i Roma. 

Innblikket i USA-kaptein Zach Johnsons lagsammensetning, og å se hvor mye det betyr for spillerne å representere landet eller kontinentet sitt i den unike turneringen er rett og slett god TV. 

Ryder Cup får mye tid på skjermen.

Sett med norske øyne er dette også delen hvor Viktor Hovland oftest dukker opp på skjermen, noe som alltid er stas. Han valgte nemlig ikke å være en aktiv del av Netflix-produksjonen. 

Sesong tre?

I fjor fikk som nevnt sesong to grønt lys noen uker etter premieredatoen. Om mottakelsen av årets sesong blir like bra, kan man forvente seg noe lignende igjen om noen uker. 

Men først må sesong to bli en suksess. Førsteinntrykkene blant flere i golf-verden er at den er bedre enn fjoråret. Tilsynelatende er det færre overforklaringer og oftere innsikt i hvordan hverdagen til proffene faktisk er. 

Det er bare å sette i seg sofaen. Og like etterpå, komme seg ut på golfbanen. 

Powered by Labrador CMS