Netflix-serien har fått et navn – og premièredato

Den 15. februar starter «Full Swing» på den populære strømmetjenesten.

Viktor Hovland var én av spillerne som skulle følges tett, men nå kan det tyde på at det blir lite av nordmannen i serien.
Viktor Hovland var én av spillerne som skulle følges tett, men nå kan det tyde på at det blir lite av nordmannen i serien.
Publisert Sist oppdatert

Snart er ventetiden over for alle som har ventet på golfversjonen av Netflix-suksessen «Drive to Survive».

Onsdag bekreftet Netflix og produsent Chad Mumm på Twitter at den etterlengtede dokumentarserien som skal skildre det indre livet på PGA Tour (og LIV!) snart slippes på den populære strømmetjenesten.

Navnet blir altså «Full Swing» og premièredatoen er 15. februar. Og i den lange rekken av spillere som listes opp som serien hovedrolleinnehavere, er dessverre ikke Viktor Hovland.

Nordmannen var opprinnelig plukket ut som én av stjernene som skulle følges tett, men i en Eurosport-podkast nylig avslørte 25-åringen at han hadde hoppet av karusellen tidlig.

Ønsket ikke å være med

Hovland trodde selv at han ikke kom til å få en stor rolle i serien fordi han etter kort tid hadde meldt fra til agenten sin at han ikke ønsket å ha et kamerateam på ryggen lenger.

Nå kan mye tyde på at produsenten i Vox Media da har valgt å klippe den norske verdenstieren ut av serien. For i videoen som nå promoterer «Full Swing» listes langt mindre kjente spillere opp som en del av pakken.

Men det er nok av stjerner likevel. Og det blir garantert nok drama.

Jordan Spieth, Justin Thomas, Scottie Scheffler, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Ian Poulter, Matt Fitzpatrick, Dustin Johnson, Tony Finau, Sahith Theegala, Mito Pereira, Joaquin Niemann – og Rory McIlroy (!) er spillerne som presenteres i promoen.

Og da skal du ikke følge spesielt godt med i internasjonal toppgolf for å forstå at dette i stor grad kommer til å handle om PGA Tour vs LIV Golf. At krangelen mellom de to tourene også blir det overhengende temaet i serien.

Rekordinteresse

Det er nå over et år siden at nyheten sprakk om at Vox Media var i gang med golfversjonen av «Drive to Survive». Og som Ian Poulter sier i lanseringsvideoen: «Dere kunne ikke valgt et bedre år å følge PGA-touren.»

«Drive to Survive» har bidratt til rekordinteresse for Formel 1 over hele verden, og har vært på topplisten til Netflix i Norge i lang tid.

Serien har vært en braksuksess både blant eksisterende og nye Formel 1-fans, og ifølge kampanje.com har Drive to Survive ført til at antall TV-seere på de norske Formel 1-sendingene har blitt tidoblet (!).

Golf.com skriver at PGA Tour-serien er modellert etter suksessoppskriften til «Drive to Survive» med sin «enestående og eksklusive tilgang til verdens beste sjåfører».

Powered by Labrador CMS