Good Good Golf//

Nordmann deltar i eksklusiv YouTube-turnering: – Lovet dem «bombs»

Frithjof Rasmussen er en av 63 håndplukkede spillere som får spille i YouTube-sensajonens Good Good Golfs storturnering. Men turneringen kan du ikke følge live.

Fridtjof Rasmussen (t.v.) og caddie Nicolai Edbo er klar for Good Good Championship.
Fridtjof Rasmussen (t.v.) og caddie Nicolai Edbo er klar for Good Good Championship.
Publisert Sist oppdatert

Golf-YouTubere og golf-influensere dukker stadig opp i sosiale medier på mobilen, men som regel handler innholdet om morsomme øyeblikk, bra slag og vakre baner.

En av gruppene som har vokst seg størst på dette er amerikanerne Good Good Golf. Gruppen består av seks stykker som utfordrer hverandre og andre til dueller på golfbanen. I skrivende stund har de nesten 1,2 millioner følgere på YouTube, 557.000 på Instagram og tidligere i år inngikk de i et samarbeid med selveste Callaway.

Nå har Good Good tatt enda et steg ved å arrangere sin aller første turnering - med 100,000 dollar i premiepotten.

Av de 63 spillerne som er plukket for delta finner man et norsk navn i Frithjof Rasmussen (Grini GK).

– I vinter tittet jeg og en kompis på YouTube, så kom vi over denne turneringen. Det var en liste med kriterier som vi begge oppfylte så da søkte vi bare, forteller Rasmussen.

I søknaden skrev han om hans karriere så langt med banerekord på Holtsmark under fjorårets Nordic Golf League-turnering (62 slag) og delt åttendeplass i NM. I tillegg la han til en liten detalj om spillet sitt:

– Jeg lovet dem «bombs» hvis jeg fikk bli med. Jeg vil si at lengden fra tee er en av mine styrker, utdyper han.

Rasmussen er på plass i Arizona.
Rasmussen er på plass i Arizona.

For noen uker siden fikk Grini-spilleren positivt svar fra de amerikanske YouTuberne, og da var det bare legge seg i hardtrening.

– Turneringsformen har vært litt rusten denne våren (tre turneringer på Nordic Golf League journ.anm.), men jeg gleder meg til denne utfordringen, sier Rasmussen.

Kan ikke følge direkte

Mandag ble det spilt en «kvalifiseringsrunde» hvor kun de tolv beste får bli med til finalen. Hoveddelen spilles over 36 hull de neste to dagene i Arizona.

– Jeg tror nivået er ganske høyt her, for det er noen Korn Ferry Tour-spillere og noen andre gode proffer som deltar. Men målet er å komme seg til finalen, sier Rasmussen.

En av de unike aspektene ved denne turneringen er den ikke kan følges direkte noe sted. Og derfor vet man ikke enda om Rasmussen kom seg videre til finalen.

– Da invitasjonen kom måtte jeg også signere på en avtale hvor jeg ikke fortalte eller delte noe fra turneringen før den publiseres på YouTube, utdyper han.

Når resten av oss får se YouTube-filmen er fremdeles uvisst, men den dukker nok opp i feed'en til interesserte golffans de neste ukene.

Man kan si lengde er en av styrkene til 20-åringen.
Man kan si lengde er en av styrkene til 20-åringen.
Powered by Labrador CMS