UTSTYR//

Nye PING i530 lover mer lengde – og presisjon

Torsdag lanserte PING to nye jernserier. For mange vil i530 være den mest interessante nyheten. 

PING i530
PING i530 er tredje generasjon i sitt slag – en hul konstruksjon som både byr på masse hjelp og et vakkert utseende.
Publisert

Bakgrunnen er at det er mange av oss som både leter etter mer lengde og samtidig kontroll.

Det er bare å innrømme det: Selv om et økende antall barn og unge har strømmet til sporten vår siden pandemien, er gjennomsnittsgolferen i Norge fortsatt en mann rett under 50 år. Og når vi vet at køllehastigheten normalt synker proporsjonalt med alder, søker vi hjelp fra utstyret for å opprettholde slaglengdene. 

Mange vil hevde at jernkøller har utviklet seg i mindre grad enn drivere og wooder det siste tiåret, men det er ikke bare sant. For i perioden har de fleste utstyrsleverandører utviklet jern, mange av dem smidde, med en hul konstruksjon som får det maksimale ut av køllehastighetene.

I likhet med sine forgjengere har i530 en hul konstruksjon.
Ny maskinteknologi har bidratt til tynnere vegger.

En spennende utfordring

Cobra Forged Tec, TaylorMade P790, Titleist T200, Callaway Apex Pro og Mizuno 225 er alle eksempler på dette. Selvsagt har også ingeniørdrevne PING, en av de fremste entreprenørene i bransjen, tatt opp kampen.

Det startet med PING i500, fortsatte med i525, og etter to år er oppfølgeren i530 på markedet. Torsdag gikk teppet opp for nykommeren.

Ifølge PINGs eget PR-matriell er de nye jernene designet spesielt for golfspillere som søker ekstra lengde samtidig som de vil beholde kontrollen og presisjonen på banen. Det er et ambisiøst løfte. Men til gjengjeld er det svært mange som ønsker seg denne hellige kombinasjonen.

– Den økende populariteten til denne jerntypen har vært en spennende utfordring for våre ingeniører, uttaler PING-sjef John K. Solheim. 

– Spesielt fordi vi henvender oss til en målgruppe der utseendet på jernet også er viktig. Dette jernet er ideelt for golfere som ønsker mer lengde uten å ofre kontrollen over spillet sitt.

Kontroll på lengdene

Undertegnede spilte selv med forgjengeren i500 i to år. Jernene mer enn innfridde Solheim-familiens første del av løftet. Med sterkere loft og hul konstruksjon gikk ballen definitivt lenger. Utfordringen var lengdekontrollen. Ved treff midt i senter kunne jeg oppleve at 7-jernet plutselig sendte ballen langt over greenen.

Det er noe av det som skal være forbedret to generasjoner senere.

Forbedret lengdekontroll skal oppnås gjennom flere innovative funksjoner, inkludert en intern vektpute som gir en dypere og tynnere overgang fra slagflate til såle. Samtidig skal også følelsen og lyden oppleves som bedre. 

Om det stemmer, er det svært velkomment.

For selv om mange jern av denne typen bærer påskriften «forged» – altså smidd – har den hule konstruksjon ført til at følelsen og lyden aldri har falt helt i smak hos bedre spillere som lenge har vært forelsket i de myke balltreffene fra tradisjonelle, smidde køller – hamret ut fra ett helt stålstykke.

PING i530 kommer i en kompakt og vakker innpakning.
En forholdsvis tynn topplinje appellerer til bedre spillere.

Et vakkert beist

Det som er sikkert, er at PING nok en gang har levert et jern som vakkert for øyet. Historisk har Solheim-familien med norske røtter vært mest opptatt av det funksjonelle i golfutstyret og i langt mindre grad brydd seg om det estetiske. Slik er det ikke lenger.

PING i530-jernene har en slank toppkant og smal såle som appellerer til bedre spillere, mange av dem bladentusiaster. De nye jernene leveres også i tre loftkonfigurasjoner (standard, power og retro) for å optimalisere utgangsvinkelen for hver enkelt golfer.

De presisjonsfreste MicroMax-rillene skal samtidig sikre konsistent ballflukt og riktige spinntall. Og ny maskinteknikk har gjort baksiden av det hule kroppsdesignet tynnere for å gjøre køllene mer tilgivende og redusere spredningen.

– PING i530 er en perfekt kombinasjon av vakkert utseende og maks ytelse. Ikke bare ser det bra ut og føles bra, men det vil også føre til mer glede på banen for alle som søker mer lengde og kontroll, sier John K. Solheim.

PS! Torsdag lanserte PING også nykommeren G730 som byr på maksimal hjelp og lengde. Køllene passer best for alle som søker mer høyde på slagene og samtidig ønsker maks tilgivelse, altså utstyr som gjør spillet enklere.

Powered by Labrador CMS