pga tour//

16-åring med dét navnet greide cuten på PGA-touren

På fredag greide Blades Brown cuten. På lørdag leverte 16-åringen enda bedre.

16 år gamle Blades Brown imponerer på Myrtle Beach.
Publisert Sist oppdatert

Denne ukes spilles det to turneringer på PGA-touren; Wells Fargo championship, der Viktor Hovland spiller, samt Myrtle Beach classic. Begge er fullverdige turneringer på verdens beste golftour, og det er i sistnevnte turnering at en 16 år gammel amerikaner med et oppsiktsvekkende golfklingende navn har gjort seg bemerket med å greie cuten.

Etter en åpningsrunde på 72 slag (+1) og en feilfri annenrunde på 67 slag (-4), greide Blades Brown cuten med god margin.

Ny generasjon golfere

Dermed føyer 16-åringen seg inn i rekken av tenåringer som har gjort seg bemerket i golfens ypperste selskap de siste ukene. For mindre enn en måned siden ble Miles Russell (15 år) tidenes yngste spiller til å greie cuten på Korn Ferry-touren.

Etter å ha greid cuten på fredag, leverte Blades Brown enda bedre på lørdag.

Forrige uke greide 16-åringen Kris Kim cuten i The CJ Cup Byron Nelson, også det på PGA-touren, og denne uken er det altså Blades Brown sin tur til å vise hva neste generasjon golfere har å by på.

– Torsdagens runde var min første noen sinne på PGA-touren, så hele dagen var litt preget av nerver. På fredag føltes det som jeg spilte mitt spill hele dagen. Det føltes surrealistisk, og det gir meg momentum og mot for fremtidige turneringer, sier Brown til pgatour.com.

Følges tett av sin mor

16-åringen følges tett av sin mor, som gjorde sitt for å holde guttens beina på jorda.

– Jeg sa til ham at hvis han greier cuten så innebærer det to dager mindre på skolen. Det er nervepirrende å følge ham, en vi er her for å ha det gøy, og det er det vi prøver på, sier Rhonda Blades.

På lørdagens runde leverte den glade amatøren enda bedre; med fem birdier på nok en bogeyfri runde signerte Brown for 66 slag, og har i skrivende stund avansert til delt 9.-plass.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS