PGA TOUR//

Fra nedtur til opptur: – Er dette den samme Viktor?

Viktor Hovland fikk en grusom start på andre runde i Wells Fargo Championship, men slo tilbake.

Viktor Hovlands avslutning på runde to, gir håp om at noe er på gang.
Publisert Sist oppdatert

torsdag var det avslutningshullene som ødela den gode starten for Viktor Hovland. På fredagens runde var det på sett og vis omvendt.

Men starten på andrerunden ble langt fra slik Hovland hadde tenkt. For da Hovland nok skulle ut og jakte birdier på scorekortet etter den kjipe avslutningen på torsdag (+3 på siste tre hull), var det det motsatte som skjedde.

Hovland startet fredagen med fire bogeyer på de seks første hullene, og falt som en stein på ledertavlen, og hadde på dette tidspunktet bare noen få navn bak seg blant de 68 startende i Wells Fargo.

- Jeg kan ikke tro at dette er den samme Viktor Hovland som dominerte sluttspillet i Fedex cup og Ryder cup, skriver Jeremy Marks på X/Twitter.

Tung start

Men så. Nok fikk være nok, tenkte Hovland.

Håpet ble tent ble tre par på hull 16, 17 og 18 (Hovland startet på hull 10), noe som var tre slag bedre enn dagen før. Innrunden ble en eneste lang bogeyfri triumfferd. La gå, det er ingen som deler ut pokaler eller titler etter tre birdier på ni hull, men for vår mann må nok avslutningen på andrerunden ha gitt mersmak.

Viktor Hovland fikk en tøff start på runde to i Wells Fargo championship på Quail Hollow club, men slo tilbake.

Det endte med en runde på 73 slag (+1).

– Måten han snur denne dagen på, som startet så dårleg, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

Og i det minste gir håp for oss som følger ham fra skjermen.

Håp

Det er ingen cut i Wells Fargo, og etter halvspilt turnering (nesten, for da spillet ble stoppet sent fredag kveld på grunn av uvær, var det fortsatt noen spillere som hadde noen hull igjen å spille), ligger nordmannen på delt 46.-plass.

Avstanden opp er lang både i form av slag og posisjoner. Xander Schauffele (USA) leder turneringen suverent (-11). Rory McIlroy (NIR) og Jason Day (AUS) følger nærmest, fire slag bak.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS