Espen Kofstad klar for PGA-touren

Til helgen debuterer 34-åringen på PGA-touren, som den fjerde nordmannen i historien.

Publisert

Når dette skrives sitter 34 år gamle Kofstad på flyet på vei til USA der han skal debutere på PGA-touren i Barbasol championship. I hvert fall ifølge Eurosport-journalist Espen Blaker.

Espen Kofstad setter seg i dette øyeblikk på flyet til USA hvor han debuterer på @PGATOUR i Barbasol Championship denne uken34-åringen sier han føler seg meget bra etter en råsterk 9. plass i Irish Open, hvor en 8er på gårsdagens sisterunde ødela vinnersjansene.— Espen Blaker (@espenblaker) July 4, 2022

Nyheten, som bekreftes av PGA-tour, er en etterlengtet opptur for Kostad, som to ganger i løpet av forrige uke var nær ved å kvalifisere seg til sin aller første majorturnering. Nå får han i stedet debutere på PGA-touren i turneringen som spilles på Keene Trace golf club.

Ifølge pgatour.com debuterer 34-åringen på PGA-touren klokka 19.15, norsk tid. Han spiller sammen med amerikanerne Matt Every og Vaughn Taylor.

Skal gjøre mer av det samme

Til Norsk Golf sier Kofstad at han har visst at han skulle reise til USA, hele uken i det som er et samarbeid mellom DP World Tour og PGA-tour i to uker, når Scottish Open og British Open skal spilles.

– Jeg skal gjøre akkurat det samme jeg gjør hver uke, sier Kofstad til Norsk Golf.

– Hvordan føles det å få en slik opptur etter å ha vært så nære British Open-deltagelse to ganger på ei uke?

– Det er jo ikke optimalt, men jeg får vel spille en majorturnering den dagen jeg kvalifiserer meg. Det er ikke lett å komme seg over streken.

Kofstad blir med det den femte nordmannen som spiller på verdens største golftour, etter Henrik Bjørnstad, Viktor Hovland, Kristoffer Ventura og Andreas Halvorsen (U.S. Open 2019).

Invitasjon

I Twitter-meldingen sendt klokka 16.42, mandag, skriver Blaker at «Kofstad setter seg i dette øyeblikk på flyet til USA». Årsaken til at Kofstad plutselig får muligheten til å spille på PGA-touren, der han til vanlig ikke har spillerett, er plassering hans på Europatouren, der Kofstad avanserte 31 plasser opp, til en 95.-plass.

Ifølge Blaker er de femti beste på Europatouren invitert til turneringen på PGA-touren, men siden mange av PGA-tourspillerne skal spilles Scottish open denne uka, som del av forberedelsene til neste ukes British open, er det frigjort plass for blant andre Kofstad.

Kofstad who?

Norsk golf har sjekket startfeltet på PGA-touren sine sider, og der står Kofstads navn. Så får det være opp til Kofstad selv å spille godt nok til at PGA-touren også finner bryet verdt med å sette inn bildet av den norske 34-åringen.

Tittelforsvarer Seamus Power er ikke blant toppspillerne Kofstad får stifte bekjentskap med, men navn som Lucas Bjerregaard, Jason Dufner, George Coetzee, Tommy «Two Glove» Gainey, Bill Haas, Camila Villegas, David Lingmerth, Doc Redman, Sam Ryder og Brandt Snedeker spiller turneringen.

PS: Eurosport og Discovery sender direkte fra Barbasol hele uken.

Powered by Labrador CMS