Hårete mål før PGA-debut: – Gleder meg voldsomt

Torsdag debuterer Espen Kofstad på PGA tour. Henter han fram storspillet de neste fire dagene, kan det vente en ekstra belønning.

Publisert

I løpet av to uker var Espen Kofstad (34) særdeles nær å nå et av karrierenes store høydepunkt; å kvalifisere seg til en majorturnering. I mandagskvalifiseringen til The Open Championship var det bare en sen dobbelbogey som ødela for topplasseringen som ville sikret Kofstad sin første deltagelse i en av golfens fire største og viktigste turneringer.

Så, i den påfølgende turneringen på DP World Tour, var det en plutselig kvadruppel-bogey som ødela for en billett inn i Europas eneste majorturnering; The Open, som i år spilles på St. Andrews 14. til 17. juli.

Men alt håp er ikke ute for Kofstad, som tidligere denne uken satte seg på flyet til USA, for å debutere på PGA-touren.

– Det er én billett igjen til The Open å spille om, sier Kofstad til Norsk Golf.

Går for gull

Selv om turneringen i USA er 34-åringens debut på PGA-touren, forsøker han å forberede seg på akkurat samme måte som før.

– Det er en større turnering enn vanlig i turneringskalenderen, men jeg føler meg ganske lik som vanlig, sier Kofstad.

Går du for seier?

– Man skal alltid prøve å vinne, ellers er det ikke noe poeng i å stille opp.

Hårete mål

For å gjøre det veldig enkelt, er det slik at Kofstad, med seier, vil kvalifisere seg til The Open på aller siste mulighet.

– Jeg gleder meg voldsomt til å spille min aller første turnering på PGA-touren; Barbasol championship. Dagens innspillsrunde og pro-am ble forkortet på grunn av tordenbyger. La oss håpe at uværet holder seg unna de neste fire dagene, skriver Kofstad på facebook torsdag morgen, norsk tid.

– Når du evaluerer eget spill i ettertid, fokuserer du på resultat eller prestasjon?

– Mest prestasjon, sier en stadig like skjeggete og hårete 34-åring.

– Jeg vet ikke hvordan. Det bare ble sånn.

Kofstad er blant de senest startende på sin åpningsrunde torsdag kveld, slik at det skal være realistisk håp om å få se ham i tv-ruta. Sammen med amerikanerne Matt Every og Vaughn Taylor, slår Kofstad ut klokka 19.16, norsk tid.

Powered by Labrador CMS