PGA Tour//

Frustrert Hovland kjempet seg under par

Viktor Hovland fikk det tidvis tøft på en bane som straffer små feil veldig hardt. Til tross for en dobbeltbogey kom nordmannen seg under par under lørdagens «moving day». 

Viktor Hovland kjempet seg under par på TPC Sawgrass under lørdagens runde i The Players Championship.
Publisert

Når verdenseliten samles til å spille Players Championship er det sikkert flere som forventer at verdens beste spillere skal enkelt håndtere TPC Sawgrass. 

Selvfølgelig klarer noen det, slik som Wyndham Clark har bevist så langt i turneringen (65-65 de to første dagene), men det er flere store navn som sliter. 

Max Homa (+2), Rickie Fowler (+4), Min Woo Lee (+1) og Patrick Cantlay (+1) er fire stykker som klarte gårsdagens cut, men ikke klarte å komme seg under par på lørdagens tredjerunde. 

Ser man på navn som ikke en gang kom seg til helgen er stjernelisten enda lengre. Justin Thomas, Jordan Spieth, Mathieu Pavon, Nicolai Højgaard og Will Zataloris for å nevne noen. 

Derfor skal man ikke bekymre seg når Norges egen Viktor Hovland «bare» går én under par på en av PGA-tourens vanskeligste baner i et av kalenderårets tøffeste felt. 

Tøff start

Nordmannens tredjerunde startet på best mulig vis - med birdie på hull 1. Men den gode følelsen satte seg dessverre ikke. Allerede på hull 3 møtte han problemer. På par 3-hullet havnet han i den bakre greenbunkeren og trengte to forsøk på å komme seg ut av den. 

To putter senere ble turneringens andre Hovland-dobbeltbogey et faktum. 

De resterende hullene på «front nine» ble det en del stang ut, til tross for at han fant samtlige fairwayer. Driveren var et av hans sterkeste våpen denne lørdagen. I følge shots gained-statistikken tjente han 0,561 slag fra tee, men det var på green han var aller best. 

På det kortklipte gresset tjente han hele 2,194 slag mot resten av feltet. 

Viste frustrasjon

Scorekortet ble hyggeligere lesning i løpet av de siste hullene med tre birdier og bare én bogey, men mannen fra Ekeberg viste flere ganger at han ikke var fornøyd med spillet sitt. Ikke nødvendigvis på grunn på resultatene som kom på banen, men heller hvordan ballen fløy i luften. 

Etter fredagens runde fortalte han selv at han jakter etter sitt gamle slagmønster (en fade, lett høyreskru i ballen journ.anm.). Derfor er det forståelig at frustrasjonen kommer når ballen tilsynelatende tilfeldig skrur til venstre istedenfor til høyre. 

Viktor Hovland viste frem sine indre følelser flere ganger i løpet av lørdagens runde.

Slik som for eksempel etter utslaget på hull 15.

– Nå dunket han driveren litt hardt ned i bakken. Han dunker vel ikke den fordi han misser sin første fairway for i dag, det er nok ikke det han er frustrert for. Det er vel mer hele situasjonen. Det er tydelig å spore. Man går rundt her nå og får nesten lyst til å holde litt rundt han her på sidelinjen, delte Discoverys golfekspert, Marius Thorp, direkte fra Florida under TV-sendingen

– Det må være slitsomt for han å være i denne perioden her. Man får jo aldri fred i en sånn periode. Det er jo ikke sånn at man klarer å legge det fra seg når man drar fra banen heller, man tar det jo med seg til hotellrommet og det ligger i bakhodet, la kommentatorkollega Henrik Bjørnstad til fra bua i Norge. 

Lørdag brukte Hovland 71 slag (–1) og kom seg dermed til –3 for turneringen. I skrivende stund er han på delt 50. plass. Wyndham Clark leder fremdeles turneringen på –15, men dagens runde er ikke ferdigspilt. 

NB! Du kan se finaledagen fra The Players på Discovery+ og Eurosport søndag. Sendetidene for «Hovland direkte»-sendingen på Discovery+ blir publisert når det er klart når nordmannen slår ut.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS