PGA Tour//

Sterk Hovland-avslutning: – Fornøyd med kjempingen

Viktor Hovland er ikke vant til å misse cutter, men under fredagens runde var det tidvis nære på. En sterk avslutning sørget for at begge bena er godt plantet på riktig side av grensen.

Til tider nære på, men etter 36 hull er Viktor Hovland på riktig side av cutgrensen i The Players Championship.
Publisert Sist oppdatert

Ikke siden juli 2022 har Viktor Hovland misset en cut i en turnering han har stilt opp i. Heldigvis lever den rekken fremdeles, selv om han til tider var litt for nære den magiske grensen under fredagens Players Championship-runde. 

Før tee-off lå han på delt 99. plass på scoren +1. Han visste på forhånd at det måtte en solid score til for å sikre seg helgespill på TPC Sawgrass. 

Da hjelper det godt å finne tilbake til det gamle storspillet sitt igjen. 

På de første ni hullene ble tre birdier, og ingen bogeyer, og skuldrene til mange golfglade nordmenn kunne senke seg noe. 

At den første sløyfen gikk bra for nordmannen er alltid godt, men det var måten han gjorde det på som er ekstra imponerende. Syv av syv fairwaytreff og et solid nærspill var mye av grunnen til den gode starten. 

Ifølge statistikksiden DataGolf tjente nordmannen 2,94 slag på resten av feltet på de første ni hullene. 

Fornøyd med innsatsen

Ved runding lå nordmannen på –3 for runden, og –2 for turneringen. Tidlige prognoser viste at cutgrensen kom til å gå på –1. Derfor var det ikke helt gunstig at Hovland registrerte to bogeyer på hull 10 og 14, uten å svare med noen birdier på de første hullene etter runding. 

Heldigvis gikk noe i nordmannens favør. Utslaget på hull 15 fant barnålene til venstre for fairway, men ballen la seg akkurat godt nok til å kunne gå for flagget på innspillet. Det satte han til en drøy meter, og den påfølgene birdieputten gikk i koppen. Med nok en birdie på hull 16 var igjen cutgrensen ute av synet. 

– Innspillet på hull 15 var en fin bonus etter bogeyen på hull 14. Jeg visste at det var muligheter på hull 16, men det er ikke «gitt» birdie selv om man finner fairway. Jeg ble litt mer avslappet etter de to hullene, det var digg., sa han til Discovery etter runden

– Først og fremst er jeg fornøyd med hvordan jeg kjemper på den måten jeg har gjort i dag. Golf føles ikke så sykt lett ut om dagen, men målet var å være mer positiv, fortalte om egen innsats. 

– Blir en lengre prosess

Før Players Championship var han tydelig på at han er på jakt etter det gamle slagmønsteret sitt, men etter halvspilt turnering innser han at det kommer til å ta lengre tid enn forventet. 

– Jeg må bare innstille meg på at dette kommer til å bli en lengre prosess. Når jeg ser på gamle videoer som viser evolusjonen av golfsvingen min ser det ut til at jeg fant et «sweetspot» for noen år siden. Da var jeg mer dynamisk og klarte å slå flere drawer, men så gikk jeg kanskje litt for langt den veien, utdyper Hovland. 

Målet er komme å komme tilbake til det gamle slagmønsteret sitt, forklarer Hovland.

– Fra sent 2022 til nå har ikke svingen vært like bra som jeg kunne ønske, og nå i det siste har den sklidd enda litt lengre ut, legger han til. 

Ekeberg-mannen innrømmer at det vil bli en liten prosess for å få svingen tilbake på kjøl igjen, men han er oppmuntret over at han fremdeles kan spille bra golf. 

– Jeg viser at jeg kan spille bra, så det er bare å jobbe på, så blir det bra til slutt. 

Spille eget spill

Men først er det fokus på helgespill på TPC Sawgrass. Etter halvspilt Players Championship ligger han på delt 45. plass, fem slag bak topp ti-plasseringene. Akkurat det tenker han ikke så mye på, nå er fokuset å spille god golf. 

– Jeg må egentlig bare spille for meg selv, og gjøre det beste jeg kan. Det nytter ikke å jage birdier på en bane som dette når spillet ikke sitter helt slik man vil, sier han. 

– Jeg må være tålmodig, gjøre «up-and-downs» på de greenene jeg misser og ta vare på de mulighetene jeg får, konkluderer han. 

Amerikanske Wyndham Clark leder turneringen på –14, mens Xander Schauffele (USA) og Nick Taylor (Canada) ligger på andreplass på –10. 

NB! Viktor Hovland slår ut med Patrick Cantlay klokken 15.15. Discovery+ begynner sin «Hovland direkte« sending klokken 15, mens hovedsendingen på Eurosport begynner klokken 19.00. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS