Hedret som Norges beste bane for syvende gang

Gjestespillere og medlemmer har atter en gang stemt frem Kongsvingers GK som Norges beste golfbane under prisutdelingen World Golf Awards.

Publisert

Prisutdelingen gikk av stabelen i Dubai, der Kongsvingers GK kunne innkassere utmerkelsen «Norges beste golfbane» for syvende gang – av åtte mulige.

Dermed tar de tilbake førsteplassen på kåringen etter at Kragerø GK vant for første gang i fjor.

– Det betyr veldig mye for oss og noe vi setter stor pris på. For en liten golfklubb i en stor verden er det en meget hyggelig anerkjennelse og utmerkelse som viser at gjester fra inn- og utland liker golfbanen vår. Vi er et stort team som legger ned mye tid og krefter i anlegget vårt, så medlemmene våre med oss er stolte av dette, og det er like stas hver gang med litt heder og ære, sier Daniel Larsson, Kongsvinger GKs daglige leder til Norsk Golf.

Bjaavann, Hemsedal Golfalpin, Kragerø, Kvinesdal, Lofoten, Losby, Meland, Miklagard, Oslo og Stavanger var de andre nominerte banene.

Larsson sier Kongsvingers GK i likhet med mange andre klubber har opplevd en stor oppsving under korona-pandemien, og tallene for 2021 har vært like gode som rekordåret i fjor.

– Endelig har golfbransjen en boom i Norge, noe som gjør at de fleste golfklubbene kan investerte og oppdatere sine anlegg og med bedre vedlikehold av golfbanen. Dette er viktig for å kunne henge med i tiden, men også det å stå sterkere og tryggere for fremtiden, fastslår Larsson.

(Artikkelen fortsetter under)

Det er gjester og medlemmer som har spilt banen, som stemmer frem vinnerne av World Golf Awards. Vinnerne stemmes frem via World Golf Awards sine nettsider. Alle nominerte klubber får også tilsendt en link hvor man kan «booste» denne avstemmingen ut mot sine gjester og medlemmer, og oppfordre til å stemme på deres bane.

Dette betyr i teorien at klubbene som er flinkest til å markedsføre prisutdelingen ut til sine medlemmer, er de som har best sjans til å vinne, men Larsson har tidligere understreket overfor Norsk Golf at Kongsvingers GK ikke har brukt mye energi på dette tidligere.

– Vi har ingen spesifikk eller ekstraordinær markedsføring rundt dette. Vi bare opplyser om vår nominasjon og hvordan man kan stemme frem vår golfbane via hjemmesiden og Facebook-siden vår. Vi har dessverre ingen oversikt over hvor mange stemmer det dreier seg om totalt, men sjefen for World Golf Awards blir stadig overrasket over hvor mange stemmer vi får hvert år, både fra norske og svenske golfere, sa Larsson til Norsk Golf da Kongsvingers GK vant i fjor.

Utmerkelsen til Kongsvinger under World Golf Awards kommer bare to uker etter at Golf World rangerte den som en av de 100 beste golfbanene i Fastlands-Europa for første gang. Golf World rangerte banen på en sterk 63.-plass med en totalscore på 69 poeng av 100 mulige. Skogsbanen fikk 27 av 40 mulige poeng for design, 11/15 for omgivelser, 10/15 poeng for å være minneverdig, og 7/10 for spillbarhet, kvalitet og presentasjon.

I Golf Worlds rangering måtte Kongsvingers GK imidlertid se seg slått av Lofoten Links, som ble kåret til Nordens beste golfbane og den sjette beste banen i Fastlands-Europa.

Kåringen ble gjennomført av en ekspertgruppe bestående av bereiste golfere og journalister fra hele Europa.

Powered by Labrador CMS