Hovland kan bli tidenes yngste trippelt regjerende mester

Denne helgen skal Hovland, og resten av sirkuset på PGA-touren, tilbake til Mexico hvor nordmannen har hatt stor suksess tidigere.

Publisert

For ganske nøyaktig ett år siden forsvarte Viktor Hovland tittelen som vinner på Mayakoba i Mexico. Førstkommende helg har han mulighet til å bli dobbelt regjerende mester på den anerkjente banen like syd for feriebyen Cancún på den mexikanske østkysten.

Å vinne samme turnering tre år på rad er sjelden kost, selv på det aller høyeste nivået i golf. De siste 40 årene er det faktisk bare tre spillere som har fått det til på PGA-touren. Steve Stricker er den som gjorde det sist da han vant John Deere Classic i 2009, 2010 og 2011, mens Stuart Appleby vant Sentry Tournament of Champions tre ganger mellom 2004 og 2006.

Tiger Woods er den tredje personen som har fått til denne prestasjonen, og for sikkerhets skyld har han gjort det seks ganger. Det inkluderer også to turneringer han vant fire ganger på rad (Bay Hill Invitational 00-04 og Buick Invitational 05-08).

Der Hovland potensielt kan overgå Woods er på alder, ifølge PGA-touren. Dersom nordmannen vinner i helgen vil han være fire måneder yngre enn det amerikaneren var da han ble dobbelt regjerende mester for første gang i 2001-utgaven av Memorial Tournament.

Sjelden kombinasjon

Strokes gained-tallene viser at det er særlig to områder hvor Hovland henter på resten av konkurrentene; utslag og innspill. Å kombinere disse to styrkene er sjeldent i eliten, og det er kombinasjonen som har løftet Hovland helt opp i toppen.

Siden debutsesongen i 2019-20, er Hovland bare en av tre spillere som har tjent 0,5 slag eller mer per runde både fra tee og på innspillene. De to andre er Rory McIlory og Cory Conners.

På lange innspill er Ekeberg-mannen nesten i en klasse for seg selv. På innspill mellom 200 og 225 yards (183–205 meter) topper han statistikken, og legger i gjennomsnitt ballen på 10,1 meter – noe som 2,7 meter nærmere enn snittet. På distansen 175–200 yards (160–183 meter) er han på tredjeplass i statistikken.

Disse slagene har vært sterkt delaktige i Hovlands seire i Mexico. De siste to årene har 116 greentreff (80,6 prosent), syv flere enn nestemann på listen. Det gir også uttelling på scorekortet, og han har til sammen gått par-5 hullene 20 under par de siste åtte rundene på Mayakoba.

La oss alle håpe tallene er på Hovland sin side i år også, slik at vi kan få oppleve slike scener fra Mexico på nytt:

Pure passion 🎙The Norwegian call of Viktor Hovland’s winning putt @WWTatMayakoba is all-time 😂 #TOURVault pic.twitter.com/QFU3s5Ocnb— PGA TOUR (@PGATOUR) November 2, 2022

Powered by Labrador CMS