Hovland vinner Tigers turnering på dramatisk vis – igjen!

Viktor Hovland vinner Hero World Challenge for andre året på rad, etter en dramatisk «match play»-kamp mot Scottie Scheffler.

Publisert

364 dager etter Viktor Hovland mottok tiger-trofeet fra Tiger Woods, kan nordmannen igjen juble for seier på Bahamas i Hero World Challenge.

Med i motsetning til fjoråret, hvor Hovland kjempet seg opp til toppen etter å ha startet dagen seks slag bak, ble det veldig annerledes i år. Nordmannen ledet med tre slag på Scottie Scheffler på andreplass, og det var de to som sto for hovedrollene denne søndagen.

Det var amerikaneren som startet best med to birdier og én eagle på de første seks. Hovland kontret med egne birdier på hull 3 og 6, og det ble klart at det var en av dem som kom til å stikke av med seieren. På et tidspunkt var det kun ett slag mellom de to.

Deretter kom det noen dårlige hull for texaneren – til glede for norske golffans. Bogey på hull 7 og en dobbeltbogey på hull 9, sørget for at luken åpnet seg ytterligere og det så ut til å gå mot en komfortabel seier til Hovland.

Til tross for dette ga ikke Scheffler opp. Fire birdier på de neste seks hullene, i tillegg til en norsk bogey på hull 13, sørget for at det ble kamp helt døra.

På avslutningshullet var det to slag mellom de to i lederballen. Innspillet til Hovland havnet i vannet, og etter en drop gav han seg selv en vanskelig putt fra fringen for å sikre seieren.

Two-shot lead, but in the water on 18.Viktor Hovland is making things interesting. pic.twitter.com/mVgjYqPUPn— PGA TOUR (@PGATOUR) December 4, 2022

– Hva er det han holder på med?! Det virker som at han skal gjøre det så dramatisk som mulig, kom det fra Per Haugsrud i den norske kommentatorboden i det den avgjørende putten gikk i.

– Vi klarer bare én sånn her per år altså, det er maks, legger han til.

Amerikanske Scheffler fikk på sin side også bogey på det siste hullet, og de ender derfor med scorene –16 og –14 – i favør Hovland.

– Det er forbanna nervepirrende! Ved runding ledet jeg med fem tror jeg, men man er aldri helt komfortabel. Det er et lite felt med 20 stykker, men til gjengjeld er det blant de 20 beste i verden, så man må absolutt spille sitt beste for å vinne her, forteller Hovland selv til PGA-touren etter å ha avgjort turneringen.

Viktor Hovland er første personen som vinner Hero World Challenge to ganger på rad siden Tiger Woods gjorde det i 2006 og 2007.

– Det er ganske badass (å få til det bare Tiger har gjort tidligere journ.anm). Jeg er bare fornøyd med at han ikke har spilt de siste årene, sier nordmannen med et glimt i øyet om den bragden.

Denne turneringen teller ikke på FedExCup-rankingen og er dermed ikke en offisiell seier på PGA-touren. Den regnes derimot på verdensrankingen, og det er ventet at Hovland igjen blir rangert blant verdens topp-ti beste golfere.

Seieren markerer også avslutningen på turneringsåret 2022 for Ekeberg-mannen. Som en tidlig julegave tar han med seg én million dollar – omtrent 9,75 millioner kroner etter dagens kurs.

Ledertavle – Hero World Challenge

Powered by Labrador CMS