Hovlands runde avbrutt i Italia

Viktor Hovland kom seg til hull 16 før varselsignalet gikk på Marco Simone. Dagens runder ble stanset på grunn av lite lys.

Publisert

Hovlands rakk å registrere to birdier, én bogey og resten par før runden ble brutt på hull 16. Spillet var stabilt og godt, med noen gode putter som både reddet par-ene innledningsvis og dagens første birdie på hull 6.

Dagens bogey kom to hull senere hvor han dro utslaget i roughen til høyre for fairway. Flere av spillerne har kommentert vanskelighetsgraden av det tjukke gresset på banen som er vertskap for neste års Ryder Cup. Hovland måtte i dette tilfellet legge opp innspillet kort av green, men klarte dessverre ikke å redde par.

På hull 12 spilte Hovland seg til en god eagle-mulighet på et av banens tre par-fem hull, men da 4-meters putten gled forbi hullkanten, klarte han å konvertere returen for birdie nummer to for dagen. Nordmannen ligger på delt 24. plass, fire slag bak spillepartner og leder Matt Fitzpatrick.

Bakgrunnen for avbrytelsen kom som følge av regnvær tidligere på dagen. Da var det ikke nok tid i den andre enden for å fullføre runden for spillere som Hovland, Fitzpatrick og Rafa Cabrera Bello som startet senere på dagen.

Oppdatering fredag morgen

Omstarten gikk dessverre ikke helt etter planen fredag morgen. På det 277 meter-lange hull 16 forsøkte Hovland å gå direkte for green, men gikk rett i vannet. Som følge av den bommen ble det bogey for nordmannen.

Dermed ligger Hovland på par når turneringens første runde omsider er ferdigspilt.

Kofstad én over for dagen

Der Hovland fikk en norsk kompanjong i Kristian Krogh Johannessen forrige uke, er det Espen Kofstad som sørger for at Norge har to spillere med i feltet denne uken.

Oslo-spilleren brukte 72 slag for å komme seg rundt Marco Simone, og ligger dermed +1 for turneringen på en delt 65. plass.

Kofstad fikk tre birdier, men hadde til gjengjeld også to dobbelbogey-er som bringer 35-åringen over par for dagen.

De avbrutte spillerne fullfører rundene sine fra klokken 07.30 fredag morgen. Runde 2 starter fra og med klokken 08.00. Turneringen vises på Viaplay, hvor sendingen begynner klokken 13.30

Se ledertavlen her

Powered by Labrador CMS