VÆRKAOS//

I går jublet de for sommer-greener, i dag er det skiføre

Onsdag åpnet Stavanger Golfklubb endelig sommergreenene. Torsdag våknet medlemmene til 20 centimeter snø på banen. – Vi kan kjøre opp skispor, sier daglig leder Frode Vassbø.

Slik kan Kong Vinter herje med en golfbane og utfordre sinnekontrollen til ivrige golfere i løpet av 24 timer.
Publisert Sist oppdatert

«Jeg velger meg april,» skrev Bjørnstjerne Bjørnson. Det spørs om så mange golfspillere her i landet ville gjort det samme. 

Etter en lang, kald og snørik vinter skal du ha brukbar sinnekontroll for å takle det medlemmene i Stavanger Golfklubb opplever i dag. Onsdag åpnet de endelig sine sommergreener. Torsdag morgen lå det 20 centimeter snø på banen.

– Flyplassen er stengt. Biler kjører av veiene. Det er helt hvitt her ute, sier daglig leder Frode Vassbø på telefonen.

Frode Vassbø
Etter én dag måtte daglig leder Frode Vassbø stenge Stavanger GK igjen.

Folk gledet seg

De vårlige prøvelsene står i sterk kontrast til humøret som fylte Stavanger-klubbens bane og klubbhus så sent som i går.

– Du skulle sett, sier Vassbø. – Folk smilte fra øre til øre. Det var rene julaften her.

– At sommergreenene åpner er det største og viktigste vårtegnet for ivrige golfere. Og gleden ble ikke mindre av at årets åpning kom som en overraskelse. Vi hadde ikke gått ut med noen dato på forhånd. 

Men fairwayene var tørre og fine. Greenene tørre og klare. Uten forvarsel bestemte Stavanger Golfklubb seg for å åpne den største pakka under treet.

– Det ramlet inn med folk her i hele går. Men i dag ser det ganske annerledes ut. Med 20 centimeter snø kunne vi kjørt opp nye skispor på banen. Men det blir ikke aktuelt. Forhåpentligvis forsvinner den like fort som kom, sier Vassbø og støtter seg til positive værmeldinger fra Yr.

Torsdag skulle Sola GK åpnet de 18 hullene på Forus, men slik er forholdene akkurat nå.

Varmere vær i vente

Det er ikke første gangen at Rogaland og store deler av Sør-Norge opplever et frustrerende værskifte i inngangen til golfsesongen. Så sent som i fjor skulle Stavanger GK åpne 1. april, men 30. mars lavet det ned.

– Da rakk vi ikke å sette ut flaggene. Det gjorde vi denne gangen. Og nå håper vi bare at de varmere temperaturene som er meldt kommer så fort som mulig, sier Frode Vassbø.

Det gjør også hans kollega André Mortensen i Sola GK. Gjennom vinteren har klubben klart å holde Solastranden åpen mesteparten av tida. I påsken var det 345 spillere i aksjon i løpet av én dag på banen.

– Torsdag skulle vi også åpnet de 18 hullene på Forus. For folk er gira. Da vi åpnet Golfbox for bestillinger av starttider, var det fullt på få minutter, forklarer Mortensen.

Men torsdag morgen våknet hundrevis av spillere til snøkaos og ble like lange i maska som den daglige lederen i Sola GK.

– Det var ikke meldt snø. Så sent som i går var det helt nydelig her. Så jeg forstår om de mange golferne som hadde gledet seg til åpningen nå er skuffet. 

– Heldigvis ser værkaoset ut til å bli kortvarig. Det er meldt 15 grader allerede på lørdag. Vi håper å åpne da, sier André Mortensen.

Powered by Labrador CMS