Si at du har 20 i handicap. Du er mann, 35 år, og slår en god drive ca 200 meter. Synes du golf er morsomst hvis du gjør birdie eller bogey? Det er det handler om.

De aller fleste har et langt jern eller en hybrid/wood inn på andreslaget på et par 4-hull, og det er så godt som ingen som når greenen på et par 5 på to slag.

Hvorfor gidder vi?

Jeg har flere ganger hevet stemmen og sagt at de fleste av oss spiller banene for lange. Men oppfordringen om å «tee it forward» blir sjelden plukket opp. Fremdeles går menn på 50+ fra «gul tee», og har firerjern inn på andreslagene på par 4-hull. Når de i stedet kunne pegget opp 30 meter lenger frem og hatt et åtterjern inn til greenen i stedet.

Det er noe med stoltheten som gjør at det tydeligvis sitter langt inne å gå frem til neste utslagssted. Den må vi legge vekk. Eksperimentet vi gjorde med Espen Kofstad i fjor høst, der jeg spilte på Espens utslag, og han spilte på mine, viste hvor mye lengden har å si, og hvor mye enklere golfen blir når man har kortere slag inn til greenen.

Konklusjonen var at jeg skal spille fra et teested lenger frem. Og jeg vil gjerne få med meg flere. Hvis jeg, med åtte i handicap, kan legge vekk stoltheten og spille kortere baner, kan alle gjøre det.

Dessuten er det mye morsommere.

Når det kommer til kvinner og de som har lavest svinghastighet, må det mer til enn å spillere fra kortere tee. Det går på banedesign og er en større debatt. Og det er en debatt vi i Norsk Golf ønsker å løfte opp.

Les også: Slik kan golfbaner bli bedre tilpasset kvinner

Har du noen innspill? Ønsker du å delta i debatten? Send en mail til redaksjon@norskgolf.no