Krogh og Bertheussen klare for helgespill

DP World Tour sesongåpner denne uken med to turneringer på to forskjellige kontinenter. Tre nordmenn er involvert.

Publisert

Selv om det bare er fem dager siden McIlroy, Rahm, Hovland og co spilte sesongfinale i Dubai, er 2023-versjonen av DP World Tour allerede i gang.

Ikke nok med det, det spilles én turnering i Sør-Afrika og én i Australia.

På det afrikanske kontinentet er det to norske representanter. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Elias Bertheussen (Byneset GK).

Krogh ligger etter to runder på Houghton GC i Johannesburg på scoren tre under par (–3). Med rundene 70-69 ligger han på delt 27. plass, tre slag over cutgrensen.

Én eagle, 7 birdier, seks bogeyer og resten par er fasiten etter to spilte runder.

Trønderen Elias Bertheussen har på sin side kun rukket å spille én runde og syv hull. Både torsdag og fredag har det vært stans i spillet som følge av lyn og torden-varsler.

Bertheussen ligger én under (–1) for turneringen, og har åpnet med syv par før spillet ble stanset fredag. Han ligger ett slag over den foreløpige cutgrensen.

Turneringens andrerunde ble offisielt utsatt fredag ettermiddag. Trønderen vil fortsette runden sin fra hull 8 klokken 06.30 lokal tid (05.30 norsk tid). Oppdatert: Bertheussen sikret helgespill med 71-runde da spillet ble gjenopptatt.

Reitan tilbake i konkurranse

Lenger øst på jordkloden har det også vært norsk representasjon i en DP World Tour-turnering. Kristoffer Reitan spiller sin første turnering på over 230 dager på Royal Queensland GC i Brisbane.

I et felt bestående av kun 22 (av 156) som ikke var fra Australia eller New Zealand, klarte han dessverre ikke cuten i comebacket.

To 75-runder gjorde at han endte +8. Noen lysglimt var flere gode birdierekker i løpet av de to rundene.

Tidligere denne uken fortale Reitan til Norsk Golf at resultatet ikke var hovedmålet denne uken, men heller å finne glede med turneringsgolf igjen.

– Hovedmålet har vært å finne gleden med golfen igjen, og finne tilbake denne gnisten. Den hadde jeg mistet de siste årene, og det var viktig for meg å prøve å finne tilbake den, sa han da.

Ledertavle – Joburg Open

Ledertavle – Fortinet Australian PGA Championship

Powered by Labrador CMS