Lofoten Links kåret til Europas råeste bane

Anerkjente Golf World har rangert de 100 banene i Europa med høyest X-faktor. Den suverene vinneren er norsk.

Publisert

– Det er selvfølgelig veldig kult. Vi har ønsket å lage en dramatisk, minneverdig og godt besøkt bane her oppe, og dette føyer seg inn i rekken av hyggelige tilbakemeldinger, sier Frode Hov, mannen bak eventyret Lofoten Links.

I et eget Facebook-innlegg senere på dagen legger han til:

– For litt over 26 år siden skrev jeg en ganske hårete diplomoppgave på reiselivsstudiet på Høyskolen på Lillehammer. Den konkluderte skråsikkert at det var fullt mulig å skape verdens råeste golfbane på Gimsøy i Lofoten. Den unge studenten mente det var fullt mulig.

– Når vi nå blir kåret til Europas råeste golfbane, kan en kanskje påstå at teorien og påstanden fra 1996 holder vann?

Vi har sagt det før, og sier det igjen: Med unntak av Viktor Hovland, som nylig besøkte og satte banerekord på stedet, er det ingen større stjerner på den norske golfhimmelen. De siste åra har magneten i nord slått seg inn på «bucket-lista» til golfspillere over hele verden.

Og autoriteten til Golf World er det få som betviler.

Dramatisk setting

– Når vi har valgt å rangere de 100 banene i Europa med høyest X-faktor, tror jeg alle umiddelbart får en idé om hva det handler om. For å komme høyt på en slik liste må settingen innby til drama og banen være av turneringsstandard, forklarer Topp 100-redaktør Chris Bertram.

Den endelige kåringen presenteres i august-utgaven av Today´s Golfer. Og redaktøren kan ikke få fullrost Lofoten Links.

– Dette er én av de klareste førsteplassene vi har kåret, fremholder Bertram, og skriver følgende om den norske vinneren:

«Lofoten Links gir deg hakeslepp. Omigivelsene er rett og slett de vakreste, mest inspirerende og naturlige jeg noen gang har spilt golf i. Jeg har reist til Turnberry, til Nefyn, til Cape Kidnappers, til Old Head, til Yas Links, til Bro Hof, til Lemuria og til Thracian Cliffs. Alle er bemerkelsesverdige på hver sin måte, og noen er veldig høyt på denne listen. Men ingen toucher Lofoten.»

Et minne for livet

Men det er ikke bare settingen som imponerer briten:

«Selve hullene – designet av den svensk-baserte engelskmannen Jeremy Turner – varierer mellom de mest episke du noen gang har spilt, til fantastisk, til veldig bra. Kort sagt, det er en tur og en opplevelse som vil leve med deg for alltid.»

På de neste plassene bak Lofoton Links finner vi Valderrama (Spania), Thracian Cliffs (Bulgaria), Brautarholt (Island), Le Golf National (Frankrike), Bro Hof (Sverige), Crans-sur-Sierre (Sveits), Westman Islands (Island), Costa Navarino (Hellas) og Monte Rei (Portugal).

NB! Blant de 100 banene med høyest X-faktor i Europa finner vi også Kongsvinger GK på en 92. plass.

Powered by Labrador CMS