NM 2025//

Neste års NM-bane er klar!

Årets norgesmesterskap er knapt i gang, men allerede torsdag kom nyheten om at neste års mesterskap spilles på Haga GK. 

Kampen om kongepokalene skal utspilles på Haga Golfklubb neste år.
Publisert Sist oppdatert

Det blir ikke lange reiseturen mellom årets vertskap og neste års vertskap. Denne uken startet NM på Oslo Golfklubb, mens under turneringens første spilledag ble det klart at mesterskapet neste år skal arrangeres på naboklubben Haga Golfklubb. 

Det gleder naturligvis klubben som ligger i hjerte av Bærum. 

– Vi er kjempefornøyd! Vi har hatt et mål om å arrangere dette mesterskapet den nærmeste fremtiden, så det blir gøy å kunne gjøre det, sier Andreas Thorp, sportssjef hos Haga. 

Målet var riktignok å arrangere i 2027, men da Golfforbundet selv etterspurte vertskapsklubber tidligere i våres, valgte Thorp og resten av klubben å prøve seg allerede nå. 

– Da heiv vi oss rundt og tenkte «dette skal vi klare». 

Proffturnering i 2008

Haga har tre ni-hullssløyfer å by på, men det er gul og rød som er turneringssløyfen. 

– Det er der vi har konkurransene våre. Den avsluttes med 18. green rett foran terrassen, så det er et flott sted å avgjøre på, sier Thorp. 

Klubben har aldri arrangert norgesmesterskap, men har både hatt Mid-Am NM og senere i år skal junior-NM spilles hos Bærumsklubben. Det betyr ikke at de ikke har hatt store turneringer der før – i 2008 var de vertskap for Ladies European Tour-turneringen SAS Masters. 

– Det blir kult for oss å ha en stor turnering igjen. Vi er skikkelig i medvind om dagen, med mye golfaktivitet, overtakelsen med ToppGolf og en bane som bare blir bedre og bedre, sier sportssjefen. 

Andreas Thorp gleder seg til å arrangere NM i 2025.

– Et felles mål

Den gode utviklingen til klubben kommer ikke av seg selv. Med en god visjon som de ansatte er enige i, og med et banemannskap ledet av head greenkeeper James Bentley, vil Haga bli klar til å ta i mot Norges-eliten neste år. 

– Greenkeeperne er fornøyde og det er viktig. Målet om mesterskap var noe vi alle satte oss og som vi jobber mot i fellesskap. 

– Med James Bentley i spissen skal vi levere en god turneringsbane, konkluderer Thorp. 

Ønsker søkere til fremtidige NM

Samme dag åpner Golfforbundet for klubber som ønsker å arrangere mesterskapet i årene 2026, 2027 og 2028

«Etter en noe laber interesse for å arrangere NM tidligere i sommer, har NGF nå fått mange henvendelser fra klubber som ønsker å arrangere NM i årene fremover.

NGF ønsker forutsigbarhet både for alle parter, og åpner derfor for at klubber kan søke om å få arrangere Norgesmesterskapet i golf (damer, herrer og funksjonshemmede) i 2026, 2027 og 2028.»

Powered by Labrador CMS