Det finnes mange veier til Rom, og det finnes enda flere måter å svinge en golfkølle på.

Én ting er blant oss hobbygolfere, men selv blant de beste spillerne i verden, som har fri tilgang til alt av Trackman og alskens høyteknologiske analyseverktøy for å optimalisere svingen, er det forbausende sjelden man ser to svinger som ser helt like ut. 

Under denne sesongens PGA Tour har TV-produsenten introdusert en ny type grafikk som virkelig får frem hvor unike de ulike svingene er. Det de har til felles, er at de produserer utslag nærmere 300 meter, men som likevel treffer midten av fairway til stadighet.

Det som gjør dem unike, illustreres enkelt av en rød strek av sporet som dannes av køllehodets ferd i baksvingen, og en grønn strek i nedsvingen.

Nå har PGA Tours Twitter-konto plassert fire av tourens beste svinger side om side for å vise forskjellen: Dustin Johnson, Justin Thomas, Collin Morikawa og Viktor Hovland.

 

– Nesten som en profesjonell versjon av en «over-toppen»-sving, sier NBC-kommentator Nick Faldo om Hovlands svingbevegelse.

Hovland har fått mye oppmerksomhet for svingen sin etter at han tok steget inn i de profesjonelles rekker i fjor sommer – eller nærmere bestemt for en svingøvelse som han plutselig begynte å ta med seg ut på banen, der han pauser svingen halvveis i baksvingen, før han fullfører baksvingen og trykker på avtrekkeren.

(Se Viktor Hovlands pause-sving – i saktefilm!)

«Swing your swing» er et slagord som mange spillere og trenere sverger til, og klippet av stjernekvartetten over, viser at det er mye sannhet i det.

Hvis du allikevel må lete etter ballen din i skogen på hvert eneste hull, kan det imidlertid være lurt å hente inspirasjon fra andre steder…