Toursveipet//

Sterk prestasjon i India og invitasjon til PGA

Til tross for en rolig uke for nordmennene leverte de som var i aksjon varene. I tillegg har en person noe ekstra å glede seg over i tiden som kommer.

Andreas Halvorsen leverer godt spill i hans sesongåpning på Challenge Tour-en.
Publisert Sist oppdatert

I nivåene under PGA-touren er det relativt stille denne uken. Det er faktisk turneringsfri på en rekke nivåer, både på dame og herresiden. 

DP World Tour gjør seg klar for sin «Asian Swing» som kickstarter i Singapore neste uke, Ladies European Tour-damene retter snuten mot Australia i slutten av måneden og selv LPGA-touren tar et pust i bakken. 

Faktisk er det bare én av de større tourene på internasjonalt og europeisk nivå som arrangerer turnering denne uken, og der er det en nordmann i aksjon. 

Challenge Tour

Som følge av en god sesong på fjorårets Nordic Golf League, fikk Larvik-gutten Andreas Halvorsen et av de fem kortene som sikret opprykk til det andre nivået i europeisk golf. Denne uken spiller han sin første konkurranse på dette nivået for sesongen, og det ble et godt resultat for Halvorsen i Delhi Challenge i India. 

Etter fire runder på 69-69-68-69 (par 72) endte han på delt 17. plass. På de fire scorekortene finner man mange sirkler, faktisk hele 18 stykker av dem. Det betyr at en fjerdedel av hullene ble birdie for nordmannen. 

Her er ledertavlen

PGA Tour

Herre-eliten spiller denne uken «den femte major-turneringen» Players Championship, og selvfølgelig er Viktor Hovland med. Men om bare to uker får vi se enda en nordmann i aksjon på det øverste nivået i herregolf. 

– Jeg har fått sponsorinvitasjon til å spille i Houston Open, så det blir gøy, sa Kristoffer Ventura til Discovery under fredagens sending fra The Players. 

Houston Open spilles på Memorial Park i Texas om bare to uker. Tony Finau er regjerende mester fra i fjor. 

Ventura har for øyeblikket kategori på Korn Ferry Tour (utviklingstouren til PGA), og har hatt en god sesongstart med andreplass i Argentina Open som høydepunkt. Det var den plasseringen som ga han invitasjon til Houston. 

Kristoffer Ventura får prøve seg på PGA-touren igjen i Houston Open om to uker.

– Det blir gøy det. Forhåpentligvis blir det mer enn én uke, men jeg må nok vinne for å få spille noe mer enn det (på PGA-touren journ.anm) i år, sier han. 

I skrivende stund er han på 14. plass på sammenlagtlisten på Korn Ferry. De 30 beste ved sesongslutt får kort til PGA-touren. 

Her er sammenlagtlisten

 

Powered by Labrador CMS