NM 2024// Dag to

Usikker på om hun kunne spille – nå leder Renate NM 

På en dag hvor flere slet i enten våte eller vindfulle forhold, var det ingen som klarte å gjøre noe med Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK) som spiller sin første turnering for året.

Renate Hjelle Grimstad
Renate Hjelle Grimstad slår ut på sitt 10. hull for dagen. Hun leder etter halvspilt norgesmesterskap.
Publisert Sist oppdatert

Der gårsdagens forhold gav muligheten til gode scorer på Oslo GK, var det en annen bane som møtte spillerne fredag. De første startende måtte slite med en våt bane, som sammen med en tjukk rough, ble en vanskelig kombo. 

Men det skulle vise seg at ettermiddagsgruppene skulle slite enda mer. Utover dagen blåste det opp til stiv kuling i kastene, noe som lagde store endringer på ledertavlen. 

En spiller som benyttet seg av de «beste» forholdene på formiddagen, var proffspiller Renate Hjelle Grimstad (Stavanger GK). Etter åpningsrunden lå hun to slag bak lederen etter en runde på 74 slag (+2), men fredag satte hun inn et ekstra gir. Med tre birdier og to bogeyer, kunne hun levere et scorekort på 71 slag (–1). 

– Spillet var solid i dag. Jeg har vært god fra tee de to siste dagene, så jeg har gitt meg selv gode sjanser hele veien. Putteren har foreløpig vært litt kald, men jeg klarte å ta vare på noen sjanser.

I dag ble det tre birdier og to bogeyer, men det største høydepunktet kom riktignok sent torsdag kveld, på et av dagens aller siste hull. På fryktede hull 16 klarte nemlig Stavanger-kvinnen noe hun aldri har gjort i turnering tidligere – hole-in-one. 

– Det er et av de bedre slagene jeg har slått noen gang, et jeg alltid vil huske. Et herlig lite syver-jern som fant koppen. Frem til det hadde det vært en ganske rar runde med mange følelser i sving, og da var det ekstra kjekt at den gikk i. 

Renate Hjelle Grimstad gjorde hole-in-one sent torsdag, og brukte den gode flyten inn i dagens runde.

Tilbake etter operasjon

Grimstad spiller til vanlig på Ladies European Tour, men har ikke pegget opp i én eneste turnering på den touren så langt i år. Det skyldes en ryggskade som måtte opereres tidligere i vinter. 

Derfor er norgesmesterskapet faktisk henne første konkurranse for året, og første gang på flere måneder hvor hun er med i turneringssirkuset igjen. 

– Det føles veldig bra å være tilbake. Kroppen kjennes bra og pigg ut, og hele prosessen har gått over all forventning. 

– Bare det å være her er litt overraskende. NM var et hårete mål vi satte oss i vinter, men så har det gått utrolig bra i opptreningsfasen. Da er det ekstra kjekt å ha spilt ganske bra de to første dagene. 

– Du er jo oppi toppen etter halvspilt turnering. Hva er målet nå?

– Det opprinnelige målet var å klare cuten, så det har vi jo klart nå da, svarer hun med et smil. 

– Nå er målet å ha fire smertefrie runder. Jeg har fått beskjed om å se for mye på ledertavlen, men jeg må jo si at det hadde vært kjekt med en medalje, konkluderer hun. 

Forbedret seg med 14 slag

Etter gårsdagens runde var det svært jevnt i toppen av ledertavlen, med bare to slag som skilte de ti beste. Etter 18 hull til, ser øyeblikksbildet annerledes ut nå. 

På plassen bak Grimstad finner man Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) på +3, og like bak der ligger Sofie Binder Engesæth (Oslo GK) på +4. 

Sofie Bindner Engesæth
Det lokale håpet Sofie Bindner Engesæth ligger medaljeplass etter 36 hull på Bogstad.

Thale Victoria Estensen (+5, Bærum GK) og Ruth Tønnessen (+6, Sola GK) utgjør resten av topp fem-plasseringene. 

Den største overraskelsen i feltet er derimot Ella Ingebretsen (Stavanger GK). Etter en 84-runde torsdag, svarte hun på best mulig vis med dagens beste score på –2. Det er en forbedring på 14 slag, og hun klatret hele 25 (!) plasser, opp til en delt 8. plass etter halvspilt turnering. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS