NM 2024// DAG TO

Tegner tok opp jakten på Arnøy: – Kjempekult

Under NMs andre dag gikk ingen lavere enn Joachim Larsen Tegner (20). Dermed troner unggutten på toppen av ledertavlen sammen med Jarand Ekeland Arnøy.

Joachim Larsen Tegner
Joachim Larsen Tegner har funnet mange fairwayer på Bogstad de to første dagene, som her på hull 15 under andrerunden fredag.
Publisert Sist oppdatert

Den andre NM-dagen på Bogstad startet med regn, lyn og torden. Men da spillet først kom i gang, en time forsinket, var det 20-åringen fra Asker Golfklubb som slo gnister.

 – Takk, det føles veldig bra, sier Joachim Larsen Tegner til Norsk Golf etter en andrerunde på 68 slag. 

Det var en score som tok ham til toppen av ledertavlen før helgespillet. Der troner han sammen med Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), begge åtte under par halvveis inn i turneringen. 

To 68-runder

Fredagens 68-runde, med fem birdier og en enslig bogey, var ingen tilfeldighet. Asker-spilleren gjorde det samme dagen i forveien.

– Jeg har spilt veldig stabilt på begge rundene, og har ikke så mye å klage på. Jeg har slått mange bra slag og satt en del putter. Jeg har vært veldig bra fra tee, og det tror jeg er viktig her, sier Tegner.

Så langt har «sommerferien» i Norge vært en suksess for college-studenten, som nylig kom hjem etter sitt første år ved Campbell University i North Carolina. 

Han har ingenting å klage på der heller.

– Jeg synes det er helt nydelig, jeg. Både golfen og skolen. Å få spille de banene der borte, er jo bare helt utrolig. Jeg synes det er kjempegøy, og gleder meg til å dra tilbake igjen i august, sier han.

Joachim Larsen Tegner
Joachim Larsen Tegner har spilt med et smil om munnen i 36 hull, her på Bogstads fjortende.

Kampen om pokalen

Men akkurat nå er det fullt fokus på NM for herrer. Et mesterskap som 20-åringen ikke hadde regnet med å lede etter to runder. Men når han først gjør det, ser han oppover og framover.

– Nå har det jo gått ganske bra i det siste, innrømmer han. – Så en plassering blant de fem beste her, hadde vært kjempekult. Og kanskje en pokal, det hadde vært dritkult å få med seg.

Den største pokalen, gitt av Hans Majestet Kong Harald V, er den gjeveste du kan vinne i Golf-Norge. En pokal også Arnøy sikler etter.

I de to siste Norgesmesterskapene har Fana GK-proffen hatt én hånd på troféet før sisterunden. På Gamle Fredrikstad i 2022 glapp det til Michael A. Mjaaseth. På Bjaavann i fjor var det Mats Ege som ble for sterk.

Fredag leverte Arnøy en imponerende ettermiddagsrunde på 69 slag, tre under par, da vinden økte i styrke rundt Bogstadvannet. Men noen enkel vei til NM-gull får han neppe.

– Det blir bare å fortsette mitt eget spill, så får vi se hvordan det går, sier Joachim Larsen Tegner etter to runder på Bogstad.

Tre slags ledelse

Med 36 hull igjen å spille, synes Tegner som den største trusselen for den mer rutinerte Fana-spilleren. Duoen har nå tre slags ledelse til Frithjof Åstorp Rasmussen (Grini GK – 70, 69) og Carl Didrik Meen Fosaas (Nøtterøy GK – 69, 70) som deler tredjeplassen.

Carl Didrik Meen Fosaas (Nøtterøy GK) er på delt tredjeplass etter 26 hull i årets NM.

Den unge Asker-spilleren har ingen planer om å gjøre noe annet enn det han allerede har gjort i to dager på Bogstad.

– Det blir bare å fortsette med mitt spill, og ta det rolig. Så får vi se hvordan det går resten av helgen, sier Tegner.

Før turneringsstart ble roughen på Oslo Golfklubb klippet til sju centimeters høyde. I to dager har gresset fått lov til å vokse. Varme temperaturer, sol og regnvær har ikke akkurat dempet veksten. Og de blir ikke klippet før alt er avgjort søndag.

– Det blir utrolig viktig å treffe greener, sier Joachim Larsen Tegner. 

– Med gang du havner utenfor, spesielt på feil side av flagget, så er det så vanskelig. Jeg har vært i roughen et par ganger, og den er skikkelig tjukk. Heldigvis har jeg slått bra slag, og det har hjulpet mye på selvtilliten. 

Her er ledertavlenPowered by Labrador CMS