Barn og Unge//

Vil skape vinn-vinn-situasjoner for alle parter: – Unike løsninger

I løpet av årets sesong kan det hende du ser unike elbilladere og flomlys på hjemmebanen din. Det kommer i så fall både deg, klubben din og juniorsatsingen til gode. 

I løpet av året er det fullt mulig du får se denne unike elbilladeren på en golfbane nær deg. Det vil komme juniorsatsingen til gode.
Publisert Sist oppdatert

– Vi synes den ble veldig fin! 

Ordene kommer fra Arild Hansen, daglig leder i det Stavanger-baserte teknologiselskapet Supercharge. Han snakker om en helt ny prototype de har laget – en hurtiglader med golfbag. 

Hurtigladeren som er spesialdesignet for Golf-Norge, har en kapasitet på 60 til 80 kW som blir fordelt på to ladeuttak. Det er mer enn nok effekt til å fullade to moderne elbiler i løpet av ni-hulls runde. 

Målet er å installere slike hurtigladere hos norske golfklubber over hele det ganske land. 

– Vi snakket med Golfforbundet om hvordan vi kan lage skreddersydde løsninger for Golf-Norge. Vi synes dette konseptet var morsomt, så vi designet og bygget prototypen på kort tid, forteller Hansen. 

Hurtigladeren ser forholdsvis ordinær ut, men selve golf-bagen er omtrent 2,4 meter høy, og er laget av vannavstøtende kalesje-stoff i valgfrie farger.

Prototypen på display under Nordic Electric Vehicle-konferansen på Lillestrøm.
Prototypen på display under EV-konferansen på Lillestrøm.

Bidrar til barne- og ungdomssatsingen

Den unike hurtligladeren er et produkt som følge av et samarbeid mellom Supercharge og Norges Golfforbund. Tanken er at norske golfklubber kjøper eller leaser laderen, og dermed kan tilby sine medlemmer og greenfeegjester et ladetilbud når de spiller golf. 

Arild Hansen, daglig leder i Supercharge

I tillegg vil klubben tjene penger på selve strømmen de selger. 

– Laderen koster omtrent 250.000 kroner, men den kan også leases. En liten del av det beløpet vil gå til NGFs Impact-program, så klubben bidrar dermed også til juniorsatsingen, forteller Hansen. 

Inntektene fra selve ladingen bestemmer klubbene selv hva de ønsker å bruke til. 

Harald Haraldsen, idrettsutvikler i NGF og en av primus-motorene bak Impact-programmet, forteller at målet med prosjektet er å finne gode løsninger for flere parter. 

– Klubben tjener penger på strømmen og kan tilby noe viktig til medlemmer, samarbeidspartneren får et nytt marked å selge til og juniorsatsingen får et løft her til lands, sier han. 

Haraldsen forteller at flere golfklubber allerede er interessert å installere den unike hurtigladeren på sin parkeringsplass. Personlig ønsker han at så mange som ønsker benytter seg av denne muligheten. 

– Om dette betyr at flere kan legge inn et besøk på en golfbane i løpet av reisen fra A til B istedenfor Circle K, er det bare bra! Samtidig håper vi at dette kan bidra til å løfte juniorsatsingen her til lands gjennom Impact, forteller Haraldsen. 

Flomlys vil øke aktiviteten

Et annet samarbeid som skal gi økt aktivitet på golfbanene og inntekter til junior-programmet kommer fra et annet hold. Belysningsselskapet Signify har kommet inn som samarbeidspartner og vil ifølge Harald Haraldsen tilby LED-lys til driving ranger og korthullsbaner. 

Harald Haraldsen

– Det vil utvide døgnet i begge retninger, spesielt på kveldstid. Det vil gi muligheten til å arrangere flere treninger og tilby starttider til folk som hemmes av tidsklemma når det er dagslys, forteller han. 

– Dette er veldig i tiden. Sandnes GK skal installere lignende anlegg på sin bane og det er flere baner som har vist interesse til å gjøre det samme. 

På lik linje som hurtigladerne vil en andel av beløpet gå til NGFs Impact-program og re-investeres tilbake til golf Norge. Til gjengjeld kan golfklubben søke om spillemidler for installering av flombelysning på idrettsanlegg – men kun hvis idrettslaget søker, ikke driftsselskapet. 

– Her er det store muligheter i Golf-Norge. Kristiansand GK og Larvik GK har allerede vist interesse og er i dialog med leverandøren om et tilbud på sine korthullsbaner. 

Slik kan Kristiansand GK belyse sin korthullsbane.

Også her kan golfklubben velge mellom å kjøpe eller lease lysinstallasjonen. 

– Dette er unike løsninger som er tilrettelagt for Golf-Norge og har som mål å hjelpe klubbene, spillerne og juniorsatsingen. Høres dette ut som noe for din klubb, er det bare å ta kontakt med meg, oppfordrer Haraldsen avslutningsvis. 

Powered by Labrador CMS