dp world tour//

Nytt birdieshow fra Hovland – putteren var brennhet

Viktor Hovland fortsatte storspillet på «moving day» i Scottish Open. 25-åringen avsluttet sterkt og klatret ytterlige plasser på ledertavla.

Viktor Hovland spilte nok en god runde på morgenkvisten i Skottland.
Publisert Sist oppdatert

Viktor Hovland hadde ikke misset en cut på PGA-touren siden fjorårets utgave av Genesis Scottish Open. Før ukens møte med The Renaissance Club i North Berwick stod 25-åringen med 18 turneringer på rad med helgespill.

Etter torsdagens runde på +3, med nye jernkøller for anledningen, spøkte det for cut nummer 19. Fredag var Ekeberg-gutten tilbake slik vi kjenner han, og vartet opp med en strøken 63-runde som tok han mer enn 100 plasser oppover på resultatlista.

Lørdag fortsatte 25-åringen storspillet. Han disket opp med seks nye birdier lørdag morgen, og spesielt imponerende var langputtene han satt på hull 15 og 16. Men Hovland var også i trøbbel på morgenkvisten.

På hull 8 ble verdens femte beste golfspiller tvunget til å slå en provisorisk ball fra tee etter å ha latt det første forsøket skli langt til høyre. Hovland fant ballen sin, men maktet kun å slå den snaut 60 meter. Derfra havnet ballen et stykke over green, og han maktet ikke å gjøre «up-and-down». Dobbelbogey.

Etter lørdagens runde på -3 ligger Oslogutten -7 totalt, på delt 17. plass sammen med blant annet fjorårsvinner Xander Schauffele og en Rickie Fowler som virkelig har funnet tilbake til storformen denne sesongen.

McIlroy festet grepet

Rory McIlroy har sett ut som sitt gamle jeg denne uken, på tross av støyet rundt han og LIV Golf. Nord-iren leder turneringen på -13, ett slag foran det amerikanske stjerneskuddet Tom Kim. Tett bak følger Tommy Fleetwood på -11 og Shane Lowry og Tyrrell Hatton på -10.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS