THE SENIOR OPEN//

Rojahn klar for Senior Open: – Vært drømmen min i over 20 år!

Øyvind Rojahn hadde spilt to golfrunder i år. Til helgen konkurrer han mot Bernhard Langer, Darren Clarke, Miguel Ángel Jiménez og flere majorvinnere i The Senior Open.

Bernhard Langer (t.v.) og Miguel Ángel Jiménez (t.h.) er bare to av legendene som utfordrer Darren Clarke om troféet på Royal Porthcawl i Wales.
Publisert

Til daglig sitter han bak en kontorpult på Ullevaal stadion som leder for toppidrett i Norges Golfforbund. Og de siste åra har han faktisk trent mer tennis enn golf.

Men søndag kvalifiserte Øyvind Rojahn seg til The Senior Open som spilles til Royal Porthcawl i Wales fra torsdag.

– Det er helt sykt egentlig, og jeg har nesten ikke sovet i hele natt. Jeg gleder meg helt vanvittig. Å spille The Open har vært drømmen min i over 20 år. Jeg har bare ventet på å bli 50, sier en opprømt og glad Rojahn til Norsk Golf.

Øyvind Rojahn er i dag leder for toppidrett i NGF.

Hadde lite grunnlag

Som profesjonell nådde han europatouren, men aldri en av golfens største turneringer. Nå får han endelig sjansen til å bryne seg på noen av de beste.

– Jeg skulle egentlig vært med i kvalifiseringen i fjor også, men da røyk det på grunn av streik og kaos. I år har jeg fått slått en del baller hjemme i Son.

– Men jeg hadde faktisk bare spilt to runder i år før jeg kom hit, og nærspill og putting hadde jeg ikke trent på. Utrolig nok satt det bra, ler Rojahn.

Planen sist uke var å se Viktor Hovland på Royal Liverpool i to dager, men Rojahn ble syk og lå i senga på hotellet mens over 100 spillere forberedte seg til den siste kvalifiseringsturneringen. Og bare de seks beste ville få invitasjon til Senior Open.

Han kom til Machynys Peninsular GC uten de store forhåpningene.

– Men på innspillet traff jeg ballen bra. Og da jeg også fikk det til ute på banen, tenkte jeg plutselig «shit, dette kan gå!»

Ei blemme på hull 13 holdt på ødelegge alt sammen.

– Jeg leste feil på avstanden. De har jo altfor små tall i de yardage-bøkene for folk over 50, og jeg kunne ikke akkurat dra fram lesebrillene heller!

Mange store navn

Han endte opp med å feilberegne avstanden til en av de dype bunkerne, men senket en stor putt på 17 og gjorde par på 18. Det holdt akkurat.

Dermed er Øyvind Rojahn klar for stjernemøtet med storheter som Padraig Harrington, Bernhard Langer, Miguel Ángel Jiménez, Darren Clarke, Ian Woosnam, José María Olazábal, Vijay Singh, Mike Weir og Colin Montgomerie på Royal Porthcawl i Wales fra torsdag.

– Jeg går gjerne sammen med alle de du nevner der, sier Rojahn.

– Men kan jeg velge, blir det Padraig Harrington. Har spilte jeg sammen med som amatør før han ble enda bedre og forsvant fra mitt nivå, så han kjenner jeg litt. Og så har han fortsatt et spill som kan hamle opp med de yngre spillerne i dag. Det vil jeg gjerne se på nært hold.

– Hvilke forhåpninger har du selv?

– Min golf kan bli hva som helst nå. Men får jeg det til å stemme, kan jeg nok klare cuten på fredag. Det ville vært fantastisk å kunne spille gjennom helgen også. Da blir jeg lykkelig.

Eldstesønnen Fredrik har kastet seg på flyet for å være caddie for pappa.

– Han var 11 dager gammel da jeg spilte en oppvisningsmatch med Colin Montgomerie, John Daly og Jesper Parnevik i Larvik. Om jeg spiller med Montgomerie igjen på lørdag, blir det nøyaktig 27 år siden forrige gang. Det hadde vært kult, sier Øyvind Rojahn.

Her er resultater fra kvalifiseringen

Her er startliste for The Senior Open

Powered by Labrador CMS