TOUR CHAMPIONSHIP//

Se de historiske bildene – slik feiret han seieren

Etter 72 imponerende hull i FedExCup-finalen, fikk vi en historisk norsk vinner. Og Viktor Hovland (25) kunne slippe jubelen løs.

Viktor Hovland puster ut som første norske vinner av FedExCup.
Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli mange av dem. Men det var nok et øyeblikk for historiebøkene.

Da Viktor Hovland senket den siste putten East Lake natt til mandag norsk tid, pustet han lettet ut etter det som ble en mer stressende søndag enn Hovland hadde sett for seg.

– Jeg hadde seks slag å gå på, og taktikken var å spille så «kjedelig» som mulig. Bare  spille som Tiger den gangen han ville levere en 69- eller 70-runde i en stor turnering for å sikre seieren, forklarte Hovland etterpå. 

Viktor Hovland knytter neven idet seieren er i boks.
Med sitt store smil tar han imot bamseklemmen fra caddie Shay Knight.
Hovland mottar troféet av PGA-tourens kommisær, Jay Monahan.
Hovland kysser det synlige vinnertoféet.
Her er årets vinner av FedEx-cupen, og han er norsk!

Men slik skulle det på ingen måte bli på denne vanvittige søndagen i Atlanta. For Xander Schauffele presset nordmannen til igjen å hente ut sitt beste. 

Schauffele gikk på 62 slag, Hovland på 63. Det holdt selvfølgelig i massevis. Som første skandinaviske vinner siden svenske Henrik Stenson vant FedEx-cupen for ti år siden, sikret Hovland sin triumf med fem slags margin til amerikaneren – og hele elleve slag til resten av feltet!

Ikke rart at 25-åringen gliste litt ekstra bredt da han mottok gratulasjonene fra det norske Discovery-teamet som har fulgt ham ringside på East Lake hele uka. 

 Og bildene fra den 18. greenen på East Lake vil for alltid stå igjen som norsk idrettshistorie.

Powered by Labrador CMS