EN UKE TIL THE OPEN//

Slik forbereder caddien seg for Hovland-suksess

– Jeg starter kartleggingen av Royal Liverpool på mandag, sier Shay Knight til Norsk Golf.

Caddie Shay Knight (t.v.) og Viktor Hovland er blitt et vinnende team. Neste uke skal de sammen prøve lykken igjen i The Open Championship.
Caddie Shay Knight (t.v.) og Viktor Hovland er blitt et vinnende team. Neste uke skal de sammen prøve lykken igjen i The Open Championship.
Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag kl 14.14 slår Viktor Hovland sitt første slag i Genesis Scottish Open.

Det er et stjernespekket startfelt som er samlet i North Berwick, noen kilometer øst for Edinburgh. Og årsaken er åpenbar. De fleste av verdensstjernene ønsker en uke med linksgolf før det braker løs på Royal Liverpool neste uke.

Den 151. utgaven av The Open Championship er årets siste major. Og stadig flere i det internasjonale golfsirkuset tror Hovland kan stå igjen med The Claret Jug, og bli den første nordmannen med en majorseier på cv-en.

– En god sjanse

– Jeg tror vi har en god sjanse. Han har spilt ufattelig bra i år, og er offensiv i tankegangen på å vinne en major, sier caddie Shay Knight til Norsk Golf.

Sammen med Hovland har han blitt et vinnende team på PGA-touren. Fjorårets fjerdeplass i The Open på Old Course var bare starten på en lengre rekke med gode majorturneringer for superduoen.

De kjempet om seieren i The Masters i april, fulgte opp med andreplass i PGA-mesterskapet i mai. Og trolig var det bare viraken etter seieren i The Memorial uka i forveien som gjorde at Hovland ikke ble enda bedre enn nummer 19 i U.S. Open i juni.

Når Genesis Scottish Open er unnagjort, venter årets siste majorsjanse på Royal Liverpool.

– Jeg har ikke sett banen enda, men har hørt at den er strategisk, sier Shay Knight, og gir med det to grunner til at caddien får arbeidsomme dager i forkant av det som skal skje ute på Hoylake.

Slik så det ut da Viktor Hovland spilte The Open på Old Course i fjor. Det endte med delt 4. plass etter at nordmannen ledet turneringen før sisterunden.
Slik så det ut da Viktor Hovland spilte The Open på Old Course i fjor. Det endte med delt 4. plass etter at nordmannen ledet turneringen før sisterunden.

– Mye mer arbeid

– Mine forberedelser avhenger egentlig av hvor vi skal fra uke til uke, forklarer Knight.

– Vi spiller jo baner som jeg har gått hundrevis av ganger. Andre steder er helt nye også for meg. Og da er det naturligvis mer krevende å forberede seg, mye mer arbeid.

Summen av det arbeidet blir ikke mindre på linksbaner som Royal Liverpool, med sine tørre og harde fairwayer – der ballen ruller i en evighet, over kuler og fordypninger, og helst skal unngå de straffende kjelebunkerne. Det skiftende været ute ved irskesjøen gjør det ikke akkurat enklere.

Så snart Hovland og Knight har pakket bagene i North Berwick, forhåpentligvis ikke før på søndag, tar caddien opp den lille boken sin hvor alle detaljer om Royal Liverpools utforming og utfordringer skal noteres.

– Jeg starter kartleggingen så fort jeg kommer dit på mandag, bekrefter Knight.

– Da vil jeg gå banen for første gang, bli kjent med hullene og greenområdene, notere meg hvor vi kan misse og hvor vi absolutt ikke får gjøre det. Det handler om å skaffe seg så mye informasjon som mulig.

Derfor gjentar han prosessen flere ganger før det første tellende slaget torsdag.

– Normalt går jeg banen tre ganger før turneringen, forteller han.

Shay Knight er Hovlands kartleser i jakten på de store triumfene. Her er de sammen i BMW International Open i 2021.
Shay Knight er Hovlands kartleser i jakten på de store triumfene. Her er de sammen i BMW International Open i 2021.

– Må være tålmodig

I fjor misset Hovland cuten i Genesis Scottish Open, men var gnistrende god bare en uke senere på Old Course. Og ingen sover dårlig om det samme skulle skje på The Renaissance Club i år.

Viktor Hovland vet at han har spillet inne til å vinne sin første major.

Det samme vet caddie Shay Knight, som likevel heller litt kaldt vann i norske årer før tv-bildene begynner å rulle fra Royal Liverpool.

– Vi har en god sjanse, gjentar Shay Knight til Norsk Golf.

– Men det blir samtidig viktig å holde forventningene nede. Det er vanskelig å vinne majors. Man må være tålmodig og bare gjøre det man må gjøre.

PS! De to første dagene av Genesis Scottish Open spiller Hovland i profilert gruppe med verdensener Scottie Scheffler og tidligere The Open-vinner Shane Lowry. Du kan følge turneringen direkte på Viaplay.

Powered by Labrador CMS