NATT TIL LØRDAG //

Startet birdie-show etter trøblete start

Var fire over par etter åtte hull. Kjempet seg tilbake med en sterk avslutning.

Vikor Hovland spilte seg fint opp etter en trøblete start på andrerunden på Hawaii.
Vikor Hovland spilte seg fint opp etter en trøblete start på andrerunden på Hawaii.
Publisert Sist oppdatert

Det går ikke alltid på skinner. Heller ikke for en verdensstjerne som Viktor Hovland.

Etter første spilledag av årets første turnering på PGA-touren, lå han på delt 11. plass etter en åpningsrunde seks slag under par.

Men natt til lørdag fikk 25-åringen startvansker på andrerunden. En bogey på det første hullet ble etterfulgt av nye bogeyer på hull tre og fire. Og selv om han svarte med en birdie på fem, røk han på en dobbeltbogey på åtte.

Dermed raste Viktor Hovland på ledertavlen i en turnering der Collin Morikawa med flere virkelig har fått sving på spillet. Morikawa startet andrerunden med fire birdier på en bogey-fri front og gikk i ensom tet mesteparten av runden.

Men også Hovland fant en vei tilbake.

Med birdie på hull ni startet han comebacket, og da også de to neste birdie-puttene ramlet i hullet, på 10 og 11, så det plutselig lysere ut.

Det lå an til nok en bogey på hull 14. Han tok et straffeslag og droppet etter å ha slått ballen ut i det høye gresset som omringet hullet. Men denne gangen vartet han opp med et drømmeslag og var nær å sette tredjeslaget fra 25 meter.

Dermed beholdt han momentet på backnine. To gode innspill på 15 og 16 satte opp nye birdie-muligheter. De tok han vare på. Og med to hull igjen å spille, var han plutselig tilbake på par for dagen.

Nordmannen rundet av comebacket – og berg-og-dal-bane-turen – med en ny birdie på det 669 (!) yards lange avslutningshullet. Han rullet i putten fra 3,5 meter til sin sjuende birdie for dagen – på en runde som også inneholdt fire bogeyer og en dobbeltbogey, og bare seks par.

To runder gjenstår av Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Etter halvspilt turnering er Viktor Hovland er delt 22. plass, sju under par. Amrikaneren Collin Morikawa (64, 66) leder turneringen på -16, to slag foran Scottie Scheffler (66, 66) og J.J. Spaun (64, 68)

Her er ledertavlen


Powered by Labrador CMS