TOUR-NYTT//

Stavnar beste norske da fem jenter klarte cuten

Madelene Stavnar og Kristoffer Reitan sto for de beste norske proff-prestasjonene denne uka.

Madelene Stavnar ble beste norske på Ladies European Tour denne uka, med delt 21. plass.
Madelene Stavnar ble beste norske på Ladies European Tour denne uka, med delt 21. plass.
Publisert Sist oppdatert

I Viktor Hovlands og PGA-tourens fravær var det likevel mange norske proffer i aksjon sist uke.

Størst håp og mest oppmerksomhet var det knyttet til Celine Borge, tilbake på LPGA-touren i USA etter å mistet flere turneringer med covid. Men dessverre ble det med to runder i Portland Classic for Vestfold-spilleren. Hun misset cuten med god margin. 

Resultater LPGA Tour

Samme skjebne led Kristian Krogh Johannessen i Omega European Masters på DP World Tour, hvor det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg tok sin første profesjonelle seier etter å ha avsluttet college-karrieren på Texas Tech i slutten av mai. 

Resultater DP World Tour

På Europatouren for kvinner gikk det imidlertid bedre, sett med norske briller. Hele fem norske spillere kom seg videre til helgespill, hvor Team Norway-spilleren Madelene Stavnar var best av «våre» etter runder på 72, 70, 67 og 72 slag. Det holdt til  delt 21. plass og en premie på 5 302 euro for innsatsen. Dorthea Forbrigd fulgte nærmest som T36.

Resultater Ladies European Tour

Kristoffer Reitan gikk 11 under på fire runder, det holdt til en delt 15. plass i Sverige.
Kristoffer Reitan gikk 11 under på fire runder, det holdt til en delt 15. plass i Sverige.

På det nest høyeste Europa-nivået for herrer viste Kristoffer Reitan noe av det han kan med en delt 15. plass i Indoor Golf Group Challenge i Sverige. Det var mange med lave scorer på Landeryds GK, også fra Reitan, som tjente 3 750 euro etter runder på 67, 70, 65 og 71 slag (-11). Elias Bertheussen var fire slag etter, og endte som T32. 

Resultater Challenge Tour

NB! På herrenes tredje nivå vant Jarand Ekeland Arnøy sin andre turnering for året, og trenger bare én seier til for å sikre automatisk opprykk til Challenge Tour. 

Powered by Labrador CMS