Ladies european tour//

Stavnar hentet seg mesterlig inn etter tøff start

Etter tre tidlige bogeyer brettet Madelene Stavnar opp ermene og avsluttet sterkt på tredjerunden av sesongavslutningen. Renate Grimstad klatret ni plasser.

Madelene Stavnar falt åtte plasser lørdag, men har fortsatt los på en topplassering med en solid avslutning.
Madelene Stavnar falt åtte plasser lørdag, men har fortsatt los på en topplassering med en solid avslutning.
Publisert Sist oppdatert

Golfsesongen ble avsluttet i store deler av Norge for en drøy måned siden. Norske Madelene Stavnar og Stavanger-spiller Renate Grimstad fikk tynt den litt lenger, og befinner seg denne uken på Las Brisas i Marbella, hvor Ladies European Tour avsluttes med Andalucia Costa Del Sol Open De Espana.

– Selvsagt håper jeg å få det til slik at jeg kan avslutte sesongen på en god måte. En høyere plassering gir nye muligheter og mer selvtillit, og vil også ha betydning for verdensrankingen, fortalte Team Norway-spilleren til Norsk Golf før turneringen.

Kjemper i toppen

Før tredjerunden lå 22-åringen på en delt andreplass, men fikk en del kinkige slag og mange nedoverputter på hurtige greener lørdag. Stavnar var tre over par etter syv spilte, og falt på resultatlisten.

På hull åtte snudde det med en birdie, som ble fulgt opp med enda en sirkel på scorekortet på hull ni, og enda en på hull 12. Tilbake på par.

Derfra og inn ble det kun par, og Nøtterøy-jenta endte «moving day» på delt 10. plass, seks slag bak australske Kirsten Rudgeley som fortsatt leder.

Norsk Golf fikk en kjapp prat med far Thor Stavnar etter runden.

– Det ble en dag med litt mye stang ut, men vi er veldig fornøyde med hvordan hun henter seg inn. De siste 11 hullene var veldig solide, og vi ser frem til å avslutte sesongen i morgen.

Grimstad klatret

Renate Grimstad lå som nummer 75 før denne ukens turnering. Søndag må hun finne en måte å klatre til 70. plass på sammenlagtlisten for å fornye kortet til neste sesong. -2 lørdag, etter fire birdier, to bogeyer og 12 par, tok hun ni plasser opp på restultatlisten.

Se leaderboard

Søndag slår Stavnar ut sammen med Sanna Nuutinen (Finland) og Anne-Lise Caudal (Frankrike) klokken 10:28. Grimstad starter på hull 10 sammen med Hannah Burke (England) og Allesandra Fanali (Italia) klokken 9:50.

Powered by Labrador CMS