Genesis Invitational//

Svakheten ble en styrke - men distansen til toppen vokser

Viktor Hovland fikk ikke det lange spillet helt til å stemme på andrerunden i Genesis Invitational. Da begynner det å bli langt til toppen av ledertavlen.

Det ble en runde med en del opp og ned for nordmannen. Etter to runder har han åtte slag opp til toppen på Riviera.
Det ble en runde med en del opp og ned for nordmannen. Etter to runder har han åtte slag opp til toppen på Riviera.
Publisert Sist oppdatert

Til vanlig er man vant til at Hovland er god på utslagene og med jernene i hånden, men så sliter han noe mer på og rundt green. Under fredagsrunden på Riviera hadde disse to plassene snudd.

For natt til lørdag norsk tid traff han kun fem av fjorten fairwayer og bare halvparten av greenene. Og så tjente han 0,89 slag rundt green.

Selve runden startet godt med en birdie åpningshullet, men deretter måtte det jobbes. Mange innspill fra roughen og en del bommede greener sørger for at han måtte heller jobbe for par enn å jakte birdie. På det syvende hullet traff han riktignok begge to, og da kom dagens andre birdie.

Det ble dessverre nullet ut, og vel så det, av en bogey på hull åtte og en dobbelbogey på hull ti. Det tiende hullet var det nærspillet som sviktet.

Men så har heldigvis Hovland noe som sjelden svikter; hodet. På de to påfølgende hullene svarte nordmannen likesågodt med to birdier for å hente inn det tapte. På det ellevte (par 5) slo han et flott jern fra roughen helt opp på green og to-puttet for birdie, mens på det tolvte senket han en 12 metersputt fra greenkanten rett i koppen.

Dagens siste bogey kom på hull 15. Hullet hvor arrangørene tilsynelatende har satt opp en tv-skjerm for å forhindre spillere å bruke hull 17 til sin favør. Hovlands linje ble litt vel aggressiv da han la seg på golfbilveien, 125 meter unna fairwayen han «skulle» ha vært på. Derfra ble det litt for langt for Ekeberg-mannen og han gikk av green med en bogey.

Til slutt ble det runde på 71 slag (par), og han ligger fremdeles på scoren to under par. Etter to runder er han på delt 29. plass, åtte slag bak ledende Max Homa, som tilsynelatende elsker å spille på hjemmebane i California. Amerikaneren har vunnet fire av sine seks PGA-turneringer på «eget» gress på den amerikanske vestkysten.

Forbedrer en svakhet

Viktor Hovland har nylig byttet trener. For noen uker siden ble gamletreneren Jeff Smith byttet ut med Joseph Mayo. En av tingene som står øverst på listen for øyeblikket er å gjøre om nærspillet fra en svakhet i spillet til en styrke.

Golf Digest publiserte nylig en analyse om hvordan det som i utgangspunktet er Hovlands styrke, de lange slagene, gjør det vanskelig for han å få maks uttelling rundt green.

Se analysen her:

Forhåpentligvis er Mayo mannen som skal hjelpe Hovland med å ta det neste steget i spillet sitt.

Her er ledertavlen fra Genesis Invitational

NB! Ettersom andrerunden offisielt ikke er ferdigspilt, har ikke starttidene for lørdagsrunden blitt annonsert. Saken oppdateres!

Powered by Labrador CMS