GENESIS INVITATIONAL//

Tiger klar for helgespill - men ikk uten drama

Den gamle mesteren åpnet bra i comebacket på Riviera, men en seig avslutning på andrerunden gjorde det spennende om han skulle få bli med i helgen.

Det ser ut til å holde med knappest mulig margin for den traskende legenden. Woods ligger på cutgrensen etter to spilte runder på Riviera.
Publisert Sist oppdatert

Tiger Woods takket Rory McIlroy og Justin Thomas for runden. Så løftet han putteren, tok av seg capsen og vinket tilbake til de tusenvis på tribunene som taktfast ropte «Tig-ger! Ti-ger!»

47-åringen hadde nettopp haltet seg rundt Riviera i sitt comeback på PGA-touren. Hans første start siden The Open i fjor sommer. Og bare hans tiende start på to år.

Men Tiger er Tiger. Og derfor er han fortsatt i stand til avslutte en runde med tre birdier og signere et scorekort på 69 slag, to under par, og melde seg på i kampen om seieren i årets utgave av Genesis Invitational, en turnering han aldri har vunnet.

Drivet ut McIlroy

– Han gjorde det han alltid gjør, sa medspiller og verdenstoer Rory McIlroy.

I kampen mot LIV Golf er de blitt et radarpar, som Batman og Robin. Og den største superhelten av alle viste nok en gang at det fortsatt bor mye golf i den kvestede kroppen. I hvert fall i hender og overkropp.

For beina er det verre med, spesielt det høyre, som han nær mistet i bilulykken for temmelig nøyaktig to år siden.

Men Tiger Woods kan fortsatt generere fart og kraft. I comebacket torsdag kveld drivet han med en ballhastighet mellom 178 og 180 mph (snittet på PGA-touren er 172 mph). Og flere ganger lå han lenger fram i fairwayen enn både Rory McIlroy og Justin Thomas.

McIlroy bare smilte, ristet på hodet, og sa at han kom til å finne fram skrutrekkeren og lofte ned driveren før gruppa igjen samles til andrerunden fredag.

Må ise ned beinet

– Alt var ikke bra. Jeg hadde noen stygge misser der ute. Men jeg klarte på en måte å komme meg helskinnet gjennom i dag, og de tre birdiene på de tre siste hullene gjør at jeg ikke er akterutseilt, fortalte Tiger Woods etter førsterunden.

Men Woods har bokstavelig talt en lang vei å gå før han tør håpe på at comebacket kan krones med seier, i så fall hans 83. triumf på PGA-touren, et tall han vil være alene om.

Fredagsrunden blir en utfordring i seg selv. Den gamle, kvestede kroppen trenger mer enn en kaffekopp for å komme i gang om morgenen.

Og med starttid kl 07:24 har Woods knapt med tid for å ise ned hevelsene etter stresset og traumaet som han påførte sitt høyre bein med 18 hull konkurransegolf på Riviera torsdag kveld.

Men heller ikke Woods selv tenkte for mye på det da han mottok hyllesten fra medspillere, caddier og publikum etter birdiekjøret på første runde.

– Det kommer en dag da jeg ikke kan gjøre dette mer, sier Tiger Woods. – Men akkurat nå føler jeg at jeg kan.

Holder akkurat

Legenden kom seg til start tidlig fredag morgen, men det var dessverre lite som var «hot» for Woods. Bogeyer på hull 12 og 13 ble nullet av birdier på 14 og 17, men deretter gikk det trått.

Par-boblen holdt i fem hull på back-nine, men deretter så det ut til å gå tungt for den haltende veteranen. Med tre kjappe bogeyer på rundens siste fire hull falt Woods ned til delt 60. plass, og utenfor cutgrensen på tidspunktet.

Blant annet hadde han denne lip-outen på det aller siste hullet:

Om marginene var på feil side for Woods utpå banen, har han hatt de på riktig side inne på klubbhuset. Etter han var ferdigspilt gikk cuten fra par til +1, og det ser ut at scoren til Tiger akkurat holder for å bli med i helgen.

PS! Hele andrerunden er ikke ferdigspilt, da tretten spillere ikke rakk å fullføre runden før mørket kom. Men det er ventet at cuten fremdeles går på par.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS