Nordic Golf League//

To norske i toppen da vinden herjet på Gamle Fredrikstad

En 17-åring og en førsteårsproff forsvarte det norske flagget best da årets første Nordic Golf League her til lands skulle avgjøres.

Fridtjof Farhang (t.v.) og Casper Bjurhult Kennedy var de to norske navnene som kom øverst på listen.
Fridtjof Farhang (t.v.) og Casper Bjurhult Kennedy var de to norske navnene som kom øverst på listen.
Publisert Sist oppdatert

Når Nordic Golf Leauge, den nordiske samarbeidstouren på nivå tre i Europa, kommer hit til lands er det en mulighet for flere nordmenn til å markere seg.

Til vanlig spiller en håndfull på touren, men hele 44 norske stilte tirsdag til start i Gamle Fredrikstad Open. 11 av dem klarte cuten, og når de 54 hullene var ferdigspilt var det to norske navn blant topp-ti: Fridtjof Farhang (Oslo GK) og Casper Bjurhult Kennedy (Tjøme GK).

Begge to endte på delt 9. plass på scoren –6. 17 år gamle Farhang leverte runder på 68, 72 og 70, mens førsteårsproffen Kennedy var stødigheten selv med tre 70-runder.

– Det var gøy det her! Jeg spiller her mest for treningen og erfaringens skyld, men det var bra å gå tre runder på par eller bedre, forteller Farhang til Norsk Golf når scorekortet er levert.

Han spilte noen Nordic Golf League-turneringer i fjor, men delt 9. plass er det beste Oslo-spilleren har klart på dette nivået. Det legger et godt grunnlag for resten av sesongen som hovedsakelig vil bestå av Srixon Tour og Garmin Norgescup.

Farhang hullet i 13 birdier på de 54 hullene.
Farhang hullet i 13 birdier på de 54 hullene.

Ble proff i januar

For et snaut år siden gikk Casper Bjurhult Kennedy ut av dørene på Francis Marion University i Sør-Carolina for aller siste gang. Siden da har han blitt proff og spilt det han har fått lov til på Nordic Golf League uten å ha en kategori. Da hjelper det med en topp-ti plassering på hjemmebane.

– Jeg spilte bra følte jeg. Holdt det stabilt og fint, og forsøkte å gjøre det så enkelt som mulig, sier han til Norsk Golf.

Med én eagle, elleve birdier, syv bogeyer og resten par kan man trygt kalle det stabilt.

– Siden jeg ble proff i januar har det gått litt tregt, men dette er den første turneringen jeg både klarer cuten på og får en god plassering i tillegg, så det går riktig vei, forteller han videre.

Arnøy klatret på sammenlagtlisten

På den links-pregede Gamle Fredrikstad er vinden ofte avgjørende. Avslutningsrunden var inget unntak. Med kast opptil liten kuling i styrke er det viktig å være på lag. Det klarte blant annet Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), Frithjof Rasmussen (Grini GK), Kevin Andre Wright (Vestfold GK) og Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK).

Frithjof Rasmussen (t.h.) chipper seg til flagget på hull 16.
Frithjof Rasmussen (t.h.) chipper seg til flagget på hull 16.

Alle fire havnet blant topp-20, hvor Wright er den som kan skryte av den beste sisterunden. Vestfold-spilleren avsluttet best av samtlige i feltet med en 68-runde. Høydepunktet var starten hvor han fikk birdie på fire birdier på de første ni hullene.

Jarand Ekeland Arnøy har hatt en god start på 2023-sesongen. I mars vant han sin første turnering på dette nivået, og med delt 14. plass i Fredrikstad beholder han kontakten med toppen av sammenlagtlisten. For øyeblikket er Fana-spilleren på syvende plass, hvor de fem beste kvalifiserer seg til neste års Challenge Tour.

Øvrige nordmenn som klarte cuten var Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK), Mikkel Antonsen (Gamle Fredrikstad GK), Oscar Bach (Oslo GK), Theodor Myklebust Bjørge (Ålesund GK) og Markus Røinås Pedersen (Gamle Fredrikstad GK).

Svenske Oliver Gillberg vant Gamle Fredrikstad Open med scoren –11.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS