Ryder Cup//

Tre måneder til Ryder Cup – dette kan bli Hovlands lagkamerater

Om to måneder tar Europa-kaptein Luke Donald ut laget til årets Ryder Cup. Dette er de eksperten Joakim Mikkelsen tror kan få billett til Roma i september.

Det kommer til å skje ting på det neste laguttaket i Ryder Cup. Her er laget fra 2021, og skal man tro Joakim Mikkelsen er det bare syv av disse som blir med til Italia.
Det kommer til å skje ting på det neste laguttaket i Ryder Cup. Her er laget fra 2021, og skal man tro Joakim Mikkelsen er det bare syv av disse som blir med til Italia.
Publisert

Den 3. september annonserer kapteinene Luke Donald, Thomas Bjørn og Edoardo Molinari hvem som skal få representere de europeiske fargene i årets Ryder Cup.

Det er tolv spillere som blir tatt ut. Tre via det som kalles «World Points List», tre fra «European Points List», samt seks «captain's picks». Noen av de som er over streken på de to listene er mer eller mindre selvskrevne. En av dem er vår egen Viktor Hovland.

De andre er Rory McIlroy, Jon Rahm og Matt Fitzpatrick. I tillegg er det mer eller mindre gitt at spillere som Justin Rose, Tommy Fleetwood, Tyrrell Hatton og Shane Lowry får invitasjon av Donald dersom de ikke kvalifiserer seg direkte. Det mener i i alle fall Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

– De åtte er kjernen av det laget her. Det er de fire andre plassene som kan skape litt spenning i laguttaket, sier han til Norsk Golf.

Hvem blir lagkameratene til Fleetwood og Hovland i septembet?
Hvem blir lagkameratene til Fleetwood og Hovland i septembet?

I skrivende stund er tyske Yannick Paul kvalifisert gjennom poeng-listen, men både polske Adrian Meronk og franske Victor Perez er like bak tyskeren. Mikkelsen håper polakken klarer å klatre over Paul på den listen.

– Personlig tror jeg ikke Yannick Paul er det kaptein Luke Donald trenger for å slå det amerikanske stjernegalleriet, forteller han.

Håper på jokere

På den amerikanske siden er Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Brooks Koepka, Xander Schauffele, Patrick Cantlay og Max Homa på laget i skrivende stund. I tillegg er det ventet at store navn som Keegan Bradley, Ricke Fowler, Jordan Spieth, Justin Thomas, Cameron Young og Collin Morikawa kan få en rolle å spille på Marco Simone.

For å hanskes med dette stjernegalleriet mener Mikkelsen at Luke Donald må være djerv i valgene sine.

– Jeg mener spillere som Sepp Straka, Seamus Power og faktisk Ludvig Åberg har en X-faktor som kan slå disse spillerne.

– Donald må være djerv i valgene sine, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.
– Donald må være djerv i valgene sine, sier Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

Spesielt valget om «rookien» Åberg mener Mikkelsen kan være ekstra spennende.

– Selv om han bare har vært proff i noen måneder har han en college-karriere som er utrolig imponerende, sier han.

– I tillegg til at jeg tror han kan slå en av amerikanerne i match-spill, har jeg veldig lyst til å se en svenske på laget. Det må liksom med, legger han til.

Her er laget Mikkelsen selv mener burde bli tatt ut, basert på dagens situasjon:

Ikke lenge igjen

Selv om deadline på laguttaket den 3. september virker som en evighet til, er det ikke mange turneringer igjen hvor spillerne kan vise seg frem.

Nå i juli er det bare tre DP World Tour-turneringer spillerne kan sanke poeng; Made in Himmarland, Scottish Open og The Open Championship. I august er det kun tre mindre turneringer i ISPS Handa World Invitational (Nord-Irland), Czech Masters (Tsjekkia) og Omega European Masters (Sveits).

– Personlig håper jeg de rette gutta klarer å kvalifisere seg via poeng-listen, slik at Luke Donald ikke trenger å bruke kapteinsvalgene sine på å få med de som burde være med, sier Mikkelsen.

– Også håper jeg han gjør noen tøffe og modige valg på de siste plassene.

Powered by Labrador CMS