Norsk golf//

Tung start, men solid avslutning på siste dag for Hovland og Borge

Viktor Hovland avsluttet godt, og avanserte til 29.-plass i Travelers championship. Celine Borge fikk en tøff start på sin sisterunde i PGA-mesterskapet, og endte til slutt som nummer 39.

Både Viktor Hovland og Celine Borge avsluttet søndagen godt etter en tung start.
Publisert Sist oppdatert

Det så så lovende ut for Norges to beste golfspillere uansett kjønn. Viktor Hovland så ut til å skulle blande seg inn i seierskampen etter fredagens 65-runde. På samme dag var Celine Borge faktisk i ledelsen i PGA-mesterskapet, en av kvinnenes fem majorturneringer.

Men det skulle ikke holde. Mens Hovland ikke greide å matche Keegan Bradley, Rickie Fowler og Justin Thomas' birdiekjør på lørdag, falt Borge utenfor topp 10.

På søndag var det sistnevnte av de to norske som hadde mest å spille for, men Borge fikk en marerittstart på dagen, med trippelbogey på åpningshullet, og bogey på det påfølgende. Dermed var sjansen for en topp 10-plassering svunnen.

Borge greide å finne tilbake til flyten, og spilte de resterende 16 hullene på par, men da var den uopprettelige skaden allerede skjedd. 24-åringen falt 27 plasser på ledertavlen, og endte til slutt på 39.-plass.

Også Hovland avsluttet turneringen godt, for etter bogeyen på hull 4 på turneringens siste dag, spilte nordmannen fire slag under par fra hull 6 og ut. Dermed -12 totalt, men et lite hav bak de aller beste, og 29.-plass til slutt.

Hovland har nå greid cuten i 21 turneringer på rad på PGA-touren. Det er nest flest av samtlige, seks færre enn Xander Schauffele (27), ifølge NBCs oversikt.

Powered by Labrador CMS