Tre bogeyer i løpet av de sju første hullene var neppe det den da ledende Espen Kofstad hadde sett for seg. Deretter ble andrerunden en kamp om å komme seg tilbake på par. Med en eagle på det ellevte hullet så det ut til å være mulig, men det endte til slutt med en runde på 72 slag – hele sju slag dårligere enn dagen før.

Dermed «raste» Kofstad på lista, til 5.-plass, men er likevel bare to slag bak den nye lederduoen, Oliver Bekker og J.C. Ritchie, begge fra Sør-Afrika.

Kofstad er klar for retur til Europatouren i 2022, uavhengig av resultatet i Rolex Challenge Tour Grand Final, som går av stabelen på Mallorca.

Den andre nordmannen i det 45 mann store startfeltet, Kristian Krogh Johannessen, fikk motsatt effekt. Etter en tung åpningsrunde var drammenseren avhengig av en oppløftende andrerunde, for å henge med i kampen om en topp 10-plassering som kan gi nok poeng til å sikre plass på Europatouren neste sesong.

Håpet om europatourspill i 2022, lever fortsatt for Kristian Krogh Johannessen. (Foto: Octavio Passos/Getty Images)

Krogh var blant de ti beste på dag to, og runden på 69 slag (fire bedre enn på torsdag) gjør at håpet om Europatour i 2022, fortsatt lever. Krogh ligger på 26.-plass. Avstanden opp til nevnte 10.-plass, er ikke mer enn tre slag.

Ukens komprimerte startfelt i Spania skal spille om årets største premiepott på 450 000 dollar. Det betyr potensielt store svingninger på sammenlagtlisten, men Krogh må ha minst en 14.-plass alene for å ha en matematisk sannsynlighet for å klatre til topp-20 på rankingen. 

Han må imidlertid også passe seg for spillerne bak seg på pengelisten, og Krogh vil nok være avhengig av en plassering blant de ti beste for å ha mulighet til å rykke tilbake opp til Europatouren, hvor han sist spilte i 2019.

På lørdag starter Krogh sin jakt på topp 10-plassering klokken 09.21, mens Kofstad slår ut klokken 10.27.

Leaderboard