Solheim Cup//

Tutta og Martens fortsetter – får med seg vinner på laget

Suzann Pettersen har valgt ut visekapteinene sine til årets Solheim Cup. Caroline Martens, Dame Laura Davies og Anna Nordqvist fortsetter i sine roller, men får hjelp av én til.

Suzann Pettersen har valgt sine visekapteiner til årets Solheim Cup. Anna Nordqvist (f.v.), Caroline Martens, Tutta og Laura Davies får med seg Mel Reid (t.h.) på laget.
Publisert Sist oppdatert

For fem måneder siden satte Carlota Ciganda den avgjørende putten på Finca Cortesin, da team Europa beholdt Solheim Cup-trofeetSuzann Pettersen vant turneringen for femte gang, men tok sin første seier som kaptein på første forsøk.

Allerede om seks måneder er det duket neste utgave av den prestisjetunge turneringen. 

I år er det amerikanerne som er vertskap. Lagkonkurransen skal spilles på The Robert Trent Jones Golf Club i Virginia i september. 

Onsdag ble det klart hvem kaptein «Tutta» tar med seg som sine visekapteiner til den amerikanske østkysten, og det er en liten endring fra vinnerlaget i Spania. 

Norske Caroline Martens fortsetter sammen med Dame Laura Davies og Anna Nordqvist, men nå får de med seg én til: Mel Reid.

Reid har selv spilt i fire Solheim Cups og har bidratt til to seire (2011 og 2021). Hun var også visekaptein på laget som vant på Gleneagles i 2019. 

– Hvorfor endre et vinnende lag?! Jeg gleder meg til å ha det samme laget ved min side, men også med den flotte tilføyelsen av Mel, sier Suzann Pettersen i en pressemelding hos Ladies European Tour

– Det var et veldig naturlig valg for meg og resten av laget å inkludere henne i en visekapteinsrolle. Hun har enorm lidenskap og forståelse for Solheim Cup, legger hun til. 

– Slå nye rekorder

Det nye tilskuddet i kapteinslaget er beæret over å bli invitert inn av «Tutta».

– Alle vet hvor mye Solheim Cup betyr for meg og hvor mye jeg elsker å være en del av Team Europa. Det vekker lidenskap og viser det beste av hva golf har å tilby, sier hun i samme pressemelding. 

Hun gleder seg til å bygge videre på den gode jobben «Tutta», Martens, Davies og Nordqvist gjorde i Spania for et snaut halvår siden. 

– Det teamet gjorde i Spania i fjor var fantastisk, og jeg gleder meg til å kunne bli med dem på denne reisen mens vi forbereder oss til å slå nye rekorder til høsten, sier Reid. 

Individuelt står briten med syv profesjonelle seire, seks på Ladies European Tour og én på LPGA-touren. 

Solheim Cup 2024 går i gang den 10. september.

Powered by Labrador CMS