Hvordan kunne dette ende opp med en score på bare én under par for Viktor Hovland, var det nok mange som klødde seg i hodet og spurte etter torsdagens åpningsrunde på TPC Sawgrass.

24-åringen, som har mulighet til å bli verdensener med seier denne uken, startet dagen som sikkerheten selv fra tee til green, og etter 14. spilte hull var han oppe på tredjeplass, fire under par og ikke en eneste bogey på scorekortet.

Les også: Nå kan Viktor oppfylle drømmen han aldri har hatt

Så sa det stopp: På det 6. hullet hadde han maks uflaks da ballen ble dekket av gjørme etter utslaget. Innspillet misset langt venstre, og med unødvendig mye rot rundt greenen gikk han av med en bitter dobbelbogey. Deretter ble det en ny bogey på det avsluttende par 5-hullet (hull 9) etter et besøk i vannet på utslaget, og plutselig befant Hovland seg på delt 40.-plass, fem slag bak lederduoen Tommy Fleetwood og Tom Hoge.

– Det har vært en lang dag. Jeg var litt utmattet nå mentalt på slutten. Jeg spilte veldig, veldig bra golf. Jeg ga bort en hel del slag, men var likevel fire under par på et tidspunkt, sa Hovland til Eurosport etter runden, der det ble mange timers venting i klubbhuset midtveis i runden på grunn av uvær.

– Det var sykt frustrerende, for det kunne fort blitt en runde på fem-seks under i dag uten så mye annerledes. 

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland startet dagen med å forspille to gode birdiemuligheter før han åpnet birdiekontoen med en tremetersputt på hull 12. Etter fire par på rad ljomet det så i hornet på grunn av det innkommende møkkaværet over Ponte Vedra Beach – uten at det skulle sette en stopper for Hovlands stødige ferd mot toppen av leaderboardet. Da de kom tilbake på banen igjen noen timer senere, brukte han tre hull på å rulle i dagens andre birdie. Den kom på det vanskelige hull 18 hvor vannet truer opp langs hele venstresiden.

Ekeberg-spilleren ga seg selv nye gode birdiemuligheter på de tre neste hullene, men klarte ikke å ta vare på noen av dem. Så virket det som om proppen endelig løsnet på hull 4 da han klistret innspillet fra 100 meter helt inntil flagget for en enkel birdie, etterfulgt av sin andre birdie på rad på hull 5 etter nok et laserpresist jernslag fra 180 meter.

Dessverre ble det også hans siste for dagen før den frustrerende avslutningen der ballen virkelig ikke spratt Viktors vei.

(Artikkelen fortsetter under)

En titt på statistikken for åpningsrunden etterlater liten tvil om hvor det er flest slag å hente for Hovland: Han var som vanlig solid fra tee med 0,7 tjente slag, han var feltets 10. mest presise spiller på innspillene, men tapte til sammen nesten tre slag på og rundt greenene. I tillegg klarte han ikke å gjøre birdie på noen av de fire par 5-hullene og gikk dem til sammen på én over par.

Hovland slår ut på andrerunden klokken 18.56 norsk tid. Han spiller i «featured groups» med Jon Rahm og Patrick Cantlay, og deres runder kan streames i sin helhet på GolfTV og Discovery Plus.

The Players Championship er PGA Tours flaggskipturnering og omtales ofte som herregolfens uoffisielle «femte major». I år er den samlede premiepotten på hele 179 millioner kroner, hvorav 32,2 millioner går til vinneren.

Leaderboard