I TIGERS FOTSPOR//

Tiger fikk viljen sin – her er skoen som endret alt

Ti år etter revolusjonen gjenfødes Nike-skoen som satte spor i hele bransjen.

Slik ser den ut, den nye retro-versjonen av Nike Tiger Woods 13.
Publisert Sist oppdatert

Går du i fotsporene til Tiger Woods, vil du raskt finne ut at han endret golfsporten på mange områder.

Han ble symbolet på revolusjonen. Den mørke gutten i hvit manns idrett. Det topptrente stortalentet. Den følelsesladde vinneren med fist pumps og jubelbrøl. Og rekorder ble slått med slag og marginer vi aldri hadde sett.

Selvfølgelig ble han Nikes største profil og forbilde. Go on, be a Tiger! Så store er fotavtrykkene, at det er lett å glemme de mindre sporene.

Gikk veien med Nike

Denne uka, den 16. februar, perfekt timet med hans comeback på PGA-touren, relanserer Nike de første Tiger Woods-skoene.

Selv om Woods er blitt sett i FootJoy nylig, var det Nike han tråkket opp løypa med. Og historien bak relanseringen er en påminnelse om hvilket avtrykk Woods har satt på fairwayene.

Pre-Tiger hadde golfsko tradisjonelt mer til felles med selskapssko enn sport. De var laget i skinn for å pusses blanke med skokrem, harde og stive, med spikes eller soft-spikes. Og bare det sistnevnte om du var av den mindre konservative typen.

Men Tiger var stor tilhenger av sportssko, og spesielt løpeskoen Nike Free. Han utfordret derfor fabrikkens utviklingsavdeling til å tenke nytt.

Tiger Woods ønsket seg Frees komfort med funksjonaliteten til en golfsko. Og selvsagt fikk han ønsket sitt oppfylt.

De nye skoene bærer de umiskjennelige TW-logoene og signalrøde detaljene.

Tilbake etter ti år

Nikes designer, Tobie Hatfield, tok utfordringen.

I 2013 ble den originale Tiger Woods-skoen født. Og siden har alle de store skomerkene fulgt etter med lignende modeller og sportslige varianter.

Det åpnet et helt nytt marked.

Når skoen nå relanseres som et 10-årsjubileum, vil TW 13 Retro ha alle de samme ikoniske detaljene som før, med TW-merket og Woods´ signalrøde markeringer.

Nike konstruerte skoen for å tillate bevegelse i flere retninger. Samtidig har skoen et dynamisk passformsystem med nylonstropper for støtte og komfort.

Så gjenstår det å se om Tiger Woods selv er tilbake i egne sko når han gjør comeback i The Genesis Invitational torsdag. Timingen på relanseringen kan tyde på det...

Powered by Labrador CMS