Prisdryss//

Disse har særlig utmerket seg både på og utenfor banen i år

Flere mennesker ble i løpet av lørdagsprogrammet på Golftinget hedret for sine prestasjoner det siste året. Blant annet har to nye utøvere mottatt Elitemerket i golf.

Henriette Spilling Gjelten (f.v.), Andreas Anisdahl Jonson og Cornelius Farhang ble alle trukket frem som gode eksempler, og hedret av Golf-Norge, denne helgen på Golftinget.
Henriette Spilling Gjelten (f.v.), Andreas Anisdahl Jonson og Cornelius Farhang ble alle trukket frem som gode eksempler, og hedret av Golf-Norge, denne helgen på Golftinget.
Publisert Sist oppdatert

Under Golftinget er det mye fokus på fremtiden og veien videre golfen skal gå. Men samtidig er det viktig å se tilbake på det siste året, og da gjerne i form av utmerkelser. 

Denne helgen har både talenter, utøvere og greenkeepere fått utmerkelser for sin innsats og dedikasjon til idretten det siste året. Her er årets prisvinnere:

Årets talent – Herman Wibe Sekne (Oslo GK)

PARIS, FRANCE - AUGUST 31: Herman Wibe Sekne of Norway looks on before plays his tee shot on the 17th hole during Day One of the 2022 World Amateur Team Golf Championships - Eisenhower Trophy competition at Le Golf National on August 31, 2022 in Paris, France. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)

For sine prestasjoner på Team Norway og for sitt universitet i Indiana, Purdue University, mottok Oslo GK-spilleren Herman Wibe Sekne (22) utmerkelsen «Årets talent» for 2023. 

Han har flere seire i store college-turneringer det siste året, og har representert Europa både i Arnold Palmer Cup og i Bonallack Trophy. 

Han var også del av det norske laget som kom på en historisk andreplass i lag-VM for amatører for bare noen uker siden. Han ble også beste norske individuelt i den turneringen, med en sterk tredjeplass. 

Årets juniorstipend for jenter – Henriette Spilling Gjelten (Losby GK)

Henriette Spilling Gjelten (Losby GK)
Henriette Spilling Gjelten (Losby GK)

Losby-spilleren Henriette Spilling Gjelten (16) mottok «Årets juniorstipend for jenter». I sin begrunnelse fortalte Øyvind Rojahn, sportssjef i NGF, at mottakeren får prisen basert både på sportslige prestasjoner, men også for hva slags forbilde hun er for sine medspillere i treningshverdagen. 

På banen vant Spilling Gjelten Srixon Tour-turneringen på Moss & Rygge GK i august, og har også to andreplasser fra årets sesong. Hun havnet på tredjeplass på Order of Merit-listen (sammenlagtlisten). 

– Det betyr veldig for meg å vinne denne prisen, samtidig som at det gir meg masse motivasjon til å jobbe videre med målene mine. Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å konkurrere i internasjonale turneringer med gode trenere som stiller opp både på og utenfor for banen, sier hun til Norsk Golf etter å ha mottatt stipendet. 

Vinneren mottar 15.000 kroner av Golfforbundet som kan brukes til videre satsing. 

Årets juniorstipend for gutter – Cornelius Farhang (Oslo GK)

Cornelius Farhang (Oslo GK)
Cornelius Farhang (Oslo GK)

Cornelius Farhang (16) fra Oslo GK er mottakeren av «Årets juniorstipend for gutter». På lik linje med Spilling Gjelten falt valget på Farhang på grunn av sportslige prestasjoner, personlighet og hans positive påvirkning på med- og motspillere. 

I løpet av 2023 vant han både årets første og siste turnering arrangert av NGF. Først med Srixon Winter Open i Spania i februar, og i Srixon Tour-finalen i Kragerø i september. I løpet av sesongen fikk han også flere topp-plasseringer på det øverste nivået for juniorer i Norge, og vant dermed også Order of Merit-tittelen. 

– Dette er veldig kult! Jeg setter pris på all støtten jeg får av folk rundt meg. Dette er en fin bekreftelse på at jobben jeg gjør er riktig, så det gir motivasjon til å fortsette, sier han. 

Vinneren mottar 15.000 kroner av Golfforbundet som kan brukes til videre satsing. 

Årets paraspiller – Andreas Anisdahl Jonson (Oppegård GK)

Andreas Anisdahl Jonson (Oppegård GK)
Andreas Anisdahl Jonson (Oppegård GK)

Årets paraspiller ble også hedret lørdag på Golftinget. Andreas Anisdahl Jonson fra Oppegård GK mottok prisen, mye på grunn av sin sterke prestasjon i Special Olympics World Games i Berlin tidligere i år. Der vant han i sin klasse og fikk med seg en gullmedalje hjem. 

Han vant også Norwegian Paragolf Open på Drøbak GK i august. Selv tror han Special Olympics var utslagsgivende i hvorfor han mottok dagens pris. 

– Berlin var en morsom opplevelse, spesielt golfen. Det var også spennende å være med på åpningsseremonien på Olympiastadion, forteller han til Norsk Golf. 

Vinneren mottar 15.000 kroner av Golfforbundet som kan brukes til videre satsing. 

Elitemerke i gull – Celine Borge (Vestfold GK)

Elitemerke i gull går til profesjonelle utøvere som har utmerket seg særlig i løpet av det siste året, og må nå noen krav. Et av disse kravene er å komme topp-100 i en LPGA-turnering. Det klarte Celine Borge (25) fra Vestfold GK allerede i sin debut i mars, men har siden bevist at hun hører hjemme på det øverste nivået i kvinnegolfen. 

Med to tredjeplasser i løpet av sesongen, blant annet i major-turneringen Evian Championship i juli, sitter hun for øyeblikket på 56. plass på sammenlagtlisten til LPGA-touren

Celine Borge mottok Elitemerke i gull under lørdagens Golfting. Her avbildet fra samme uke hvor hun havnet på 3. plass i Evian Championship.
Celine Borge mottok Elitemerke i gull under lørdagens Golfting. Her avbildet fra samme uke hvor hun havnet på 3. plass i Evian Championship.

Elitemerke i sølv – Herman Wibe Sekne (Oslo GK)

I tillegg til å vinne prisen «Årets talent», mottok Herman Wibe Sekne også Elitemerke i sølv under lørdagen på årets Golfting. 

Mye av begrunnelsen var det samme som beskrevet over, men det særlig utslagsgivende for å motta denne utmerkelsen er at han har kommet blant topp-30 på verdensrankingen for amatører. 

Honnør til greenkeepere

Norges Golfforbund og Norwegian Greenkeepers Association (NGA) deler sammen ut to utmerkelser til to greenkeepere som har utmerket seg det siste året. Det deles ut én pris til en person som har utmerket seg i det grøntfaglige arbeidet på sin klubb, men som også klarer å spre sin kompetanse utad. Den kalles «Årets greenkeeper». 

I år var det Dan Jurgens (Kragerø GK) som mottok den prisen. 

NGF og NGA deler også ut en pris som kalles «Årets unge greenkeeper», og denne gikk til Andreas Lloyd Aronson (Fana GK). 

Powered by Labrador CMS